Adolescent afgan, prieten al atacatorului de la Munchen, arestat pentru complicitate

Un adolescent afgan în vârstă de 16 ani a fost arestat de Poliţia din Munchen, fiind suspectat că ar fi tăinuit plănuirea atacului soldat cu nouă morţi şi 21 de răniţi, informează BBC News online.

1801 afișări
Imaginea articolului Adolescent afgan, prieten al atacatorului de la Munchen, arestat pentru complicitate

Adolescent afgan, prieten al atacatorului de la Munchen, arestat pentru complicitate

Potrivit autorităţilor, adolescentul a avut o scurtă întâlnire cu prietenul său, chiar înainte de efectuarea atacului. Acesta ştia că autorul atacului, David Sonboly, deţinea o armă şi era interesat de ucigaşul în masă Anders Behring Breivik.

"Există suspiciuni că tânărul de 16 ani ar fi un posibil suspect tacit al atacului", a declarat Poliţia din Munchen pe pagina sa de Facebook.

Adolescentul s-a prezentat Poliţiei vineri, la scurt timp după producerea atacului şi a fost interogat în postura unei persoane ce avea legături apropiate cu atacatorul. În cursul interogărilor, Poliţia a sesizat o serie de discrepanţe între declaraţiile sale.

În prezent, acesta este anchetat sub acuzaţia de tăinuire a unei crime planificate.

Ancheta trebuie să demonstreze în ce măsură acesta a fost implicat în scrierea unui comentariu pe Facebook, postat după ce atacul avusese deja loc, în care lansa invitaţii online pentru o întâlnire la mallul vizat. Atacatorul postase la rândul său o asemenea invitaţie înaintea atacului.

Oficialii germani au invocat posibilitatea unei eventuale legături cu Breivik, ale căror atacuri au avut loc cu cinci ani în urmă.

În 2015, autorul atacurilor a petrecut două luni într-un centru de sănătate mintală fiind apoi tratat ambulatoriu. Suspectul suferea de o teamă de contactul cu oamenii. Nu există dovezi ca atacul să fi avut vreo motivaţie politică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici