Un adolescent de origine română ar fi fost ucis în atacul din Munchen susţine un tânăr citat de The Telegraph/ MAE: Nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui român printre victimele

Un adolescent de origine română s-ar număra printre persoanele ucise în atacul armat din Munchen, afirmă un tânăr citat de cotidianul britanic The Telegraph, dar informaţia nu poate fi confirmată deocamdată din alte surse, fiind verificată de autorităţi. MAE precizează că, până la acest moment, nu deţine informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime.

18809 afișări
Imaginea articolului Un adolescent de origine română ar fi fost ucis în atacul din Munchen susţine un tânăr citat de The Telegraph/ MAE: Nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui român printre victimele

Un adolescent de origine română ar fi fost ucis în atacul din Munchen (Imagine: huff.ro)

Informaţia a fost transmisă de Shohel Chowdhury, un adolescent de 19 ani care s-a deplasat sâmbătă la Centrul comercial Olympia din Munchen pentru a aduce un omagiu unui prieten şi fost coleg de şcoală decedat în atacul armat şi despre care crede că ar fi de origine română.

"Un vechi prieten a fost omorât. Mi-a fost coleg de clasă. Jucam fotbal împreună, eram şi vecini. Tocmai ne întâlniserăm săptămâna trecută", a declarat Shohel Chowdhury pentru cotidianul The Telegraph.

El a precizat că prietenul său, Gulliano, în vârstă de 18 ani, a fost împuşcat mortal în atacul armat comis vineri seară la un restaurant McDonald's din Munchen.

"Era german, dar cred că provine dintr-o familie de români. (...)", a declarat adolescentul.

Informaţia nu poate fi confirmată deocamdată din alte surse, fiind verificată de autorităţi.

Un tânăr german de origine iraniană a împuşcat mortal nouă persoane, rănind alte 20, într-un atac armat comis vineri după-amiază în oraşul Munchen.

MAE: Nu avem informaţii potrivit cărora există vreun cetăţean român printre victimele de la Munchen

MAE precizează că, până la acest moment, nu deţine informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victimele atacului de la Munchen, precizarea venind în contextul în care presa britanică citează un tânăr potrivit căruia una dintre victime ar fi un adolescent de origine română.

"Reiterăm că în tot acest timp a fost menţinută permanent legătura cu autorităţile locale competente iar, ca urmare a demersurilor întreprinse de către oficiul consular pe lângă acestea, până la acest moment, nu avem informaţii care să confirme prezenţa vreunui cetăţean român printre victime", informează MAE, într-un comunicat de presă.

Centrala Ministerului Afacerilor Externe şi Consulatul General al României la Munchen continuă monitorizarea evoluţiei evenimentelor ulterioare producerii atacului de la Munchen, potrivit sursei citate.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici