Poliţie: Autorul atacului din Munchen nu pare să fi avut legături cu terorişti, ci probleme psihice/ Autorul atacului lansase o invitaţie online pentru o întâlnire la mallul vizat

Autorul atacului comis la Munchen nu pare să fi avut legături cu organizaţii teroriste islamiste, ci probabil a dezvoltat probleme psihice asociate jocurilor video online şi s-ar fi inspirat dintr-un atac armat comis la o şcoală în anul 2009, anunţă Poliţia germană.

5552 afișări
Imaginea articolului Poliţie: Autorul atacului din Munchen nu pare să fi avut legături cu terorişti, ci probleme psihice/ Autorul atacului lansase o invitaţie online pentru o întâlnire la mallul vizat

Der Spiegel: Autorul atacului de la Munchen se numea David S. - FOTO

Adolescentul care a comis atacul armat la Munchen lansase, înaintea crimelor, o invitaţie online pentru o întâlnire la mallul unde a deschis focul, anunţă Robert Heimberger, un oficial din cadrul Poliţiei germane, citat de site-ul agenţiei Associated Press.

Se pare că tânărul postase pe Facebook următorul mesaj: "Veniţi la Mallul Olympia (OEZ) vineri la ora 16.00; vă voi da ceva ce vreţi, dar nu prea scump".

"Autorul atacului nu pare să fi avut legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic", a declarat, sâmbătă la prânz, Hubertus Andrä, şeful Poliţiei din Munchen.

Tânărul avea un pistol semiautomat de calibrul 9 mm deţinut ilegal şi circa 300 de gloanţe. Adolescentul nu pare să fi avut vreo motivaţie politică pentru atac. Autorităţile germane încearcă în continuare să afle motivul care a declanşat actul adolescentului.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, adolescentul în vârstă de 18 ani ar fi avut recent probleme la liceu şi ar fi dezvoltat afecţiuni psihice asociate jocurilor violente online. Sursele citate sugerează că adolescentul german de origine iraniană ar fi avut simptome specifice Sindromului Amok, cu episoade de furie extrem de violentă împotriva oamenilor şi obiectelor.

Conform revistei Der Spiegel, tânărul care a deschis focul la un resturant McDonald's şi apoi în Centrul comercial Olympia din Munchen s-ar numi David S. Adolescentul în vârstă de 18 ani s-a sinucis după ce a împuşcat mortal nouă persoane şi a rănit alte 21, trei fiind în stare critică.

Surse citate de postul german N-TV afirmă că este posibil ca tânărul se se fi inspirat din atacul armat comis în anul 2009 la o şcoală din zona Winnenden/Wendlingen (landul german Baden-Württemberg). Un adolescent de 17 ani a omorât 15 persoane după care s-a sinucis, pe 11 martie 2009.

Der Spiegel: Autorul atacului de la Munchen se numea David S. 

Adolescentul în vârstă de 18 ani care a comis atacul armat de la Munchen se numea David S., anunţă surse citate de revista Der Spiegel, însă identitatea criminalului nu a fost dezvăluită încă de autorităţi.

Poliţia din Munchen s-a limitat să anunţe că autorul atacului este un adolescent în vârstă de 18 ani de origine iraniană. Numele criminalului nu a fost dezvăluit.

Dar, potrivit unor surse citate de revista Der Spiegel, tânărul care a deschis focul la un resturant McDonald's şi apoi în Centrul comercial Olympia din Munchen s-ar numi David S.

Tânărul s-a sinucis după ce a omorât nouă persoane şi a rănit alte aproximativ 21.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici