Joan Rivers a murit din cauza complicaţiilor apărute în timpul intervenţiei chirurgicale

Decesul actriţei Joan Rivers, pe 4 septembrie, la vârsta de 81 de ani, a fost provocat de complicaţiile apărute în timpul unei intervenţii chirurgicale, a anunţat, joi, biroul de medicină legală din New York, care a efectuat autopsia.

638 afișări
Imaginea articolului Joan Rivers a murit din cauza complicaţiilor apărute în timpul intervenţiei chirurgicale

Joan Rivers a murit din cauza complicaţiilor apărute în timpul intervenţiei chirurgicale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o săptămână înainte de a deceda, Joan Rivers a fost supusă unei intervenţii chirugicale la gât şi coardele vocale, într-o clinică din New York, dar, în timpul operaţiei, a încetat să respire şi a fost dusă de urgenţă la spitalul Mount Sinai, unde a fost conectată la un aparat de ventilaţie artificială.

"Decesul a fost provocat de o complicaţie predictibilă a tratamentului medical", a declarat medicul legist care a efectuat autopsia vedetei americane.

Documentele date publicităţii indică drept cauză a morţii encefalopatia anoxică, o problemă medicală gravă care apare atunci când ţesutul cerebral nu primeşte oxigen şi se produc leziuni ale creierului.

"Suntem în continuare foarte întristaţi de pierderea tragică pe care am suferit-o şi suntem recunoscători pentru numeroasele dovezi de iubire şi sprijin pe care le-am primit din întreaga lume", a declarat Melissa Rivers, fiica actriţei, după publicarea raportului privind autopsia.

După decesul lui Joan Rivers, autorităţile au declanşat o anchetă la clinica Yorkville Endoscopy, unde Rivers a supusă intervenţiei asupra coardelor vocale. Autorităţile au inspectat înregistrările şi documentele şi au interogat medicii din instituţia medicală deschisă în 2013.

Reprezentanţii clinicii au negat informaţiile din presă potrivit cărora Rivers ar fi fost supusă unei anestezii totale sau unei biopsii a coardelor vocale. Luna trecută, instituţia medicală a declarat că medicul care a efectuat intervenţia nu lucra pentru clinică în acel moment şi nu era nici directorul medical al instituţiei.

Clinica a refuzat să comenteze raportul autopsiei, susţinând că legea interzice publicarea de informaţii privind pacienţii.

Joan Rivers este considerată un pionier privind accesul femeilor în lumea comediei. A devenit cunoscută în anii 1960, printre vedetele alături de care a lucrat pe scena cluburilor de comedie din New York aflându-se nume ca Bill Cosby, Richard Pryor, Woody Allen şi George Carlin, despre care Rivers a spus că nu s-a simţit niciodată ca şi cum ar fi fost parte a "clicii lor".

În 1983, aceasta a obţinut una dintre cele mai râvnite poziţii din industrie, după ce gazda emisiunii "The Tonight Show" Johnny Carson a numit-o invitat special permanent.

Stilul său direct şi autoironic a fost apreciat şi a atras mulţi fani, dar şi recunoaşterea meritelor de către industrie, iar, în ultimii ani, a devenit o acidă critică de modă, cu ţintă asupra vedetelor de la Hollywood.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici