Aproximativ 1.000 de marinari militari români şi francezi participă la exerciţii în Marea Neagră

Aproximativ o mie de marinari militari români şi francezi participă, luni, la exerciţii de luptă în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale ale Mării Negre, în acţiune fiind implicate fregata franceză "Jean Bart”, alături de nave militare, elicoptere şi avioane româneşti.

348 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 1.000 de marinari militari români şi francezi participă la exerciţii în Marea Neagră

Aproximativ 1.000 de marinari militari români şi francezi participă la exerciţii în Marea Neagră

Potrivit Statului Major al Forţelor Navale, la aplicaţia militară bilaterală româno-franceză, care presupune exerciţii de luptă la suprafaţă, de luptă antisubmarin şi de luptă antiaeriană, exerciţii de supraveghere maritimă şi aeriană, precum şi exerciţii de inspecţie şi control la nave suspecte de trafic ilegal pe mare, vor participa aproximativ o mie de marinari militari români şi francezi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La exerciţiile care se desfăşoară în apele teritoriale româneşti şi în apele internaţionale ale Mării Negre, din partea Forţelor Navale Române participă două fregate, o corvetă, două nave purtătoare de rachete, două dragoare maritime şi două elicoptere Puma Naval, din partea Forţelor Aeriene Române participă două avioane MIG 21 LanceR de la Baza 86 Aeriană Borcea, iar din partea Marinei Militare Franceze participă fregata "Jean Bart".

Nava militară franceză a ajuns în Portul Constanţa, joi, desfăşurând, chiar înainte de sosire, un exerciţiu tip PASSEX, în apele teritoriale româneşti, alături de fregata românească "Mărăşeşti”.

Fregata "Jean Bart” este o navă din clasa F 70AA, care poate desfăşura misiuni de luptă antiaeriană în cadrul operaţiunilor aero-maritime, precum şi operaţii de gestionare crize maritime. Nava poate interveni în orice zonă de pe glob, împreună cu alte platforme militare aliate sau internaţionale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici