Canicula face victime în România. Trei persoane din Vaslui au murit în decurs de o oră, doborâte cel mai probabil de caniculă

Trei bărbaţi din judeţul Vaslui, în vârstă de 50, 51, respectiv 74 de ani, au murit, joi după-amiază, în decurs de o oră, în timp ce se aflau la muncă, cel mai probabil din cauza temperaturilor caniculare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1507 afișări
Imaginea articolului Canicula face victime în România. Trei persoane din Vaslui au murit în decurs de o oră, doborâte cel mai probabil de caniculă

Trei persoane din Vaslui au murit în decurs de o oră, doborâte cel mai probabil de caniculă

Purtătorul de cuvânt la SAJ Vaslui, medicul Dan Ungureanu, a declarat corespondentului MEDIAFAX că ambulanţa a fost solicitată joi după-amiază la un bărbat în vârstă de 51 de ani, din localitatea Hurduci.

"Omul venea de la muncă de pe câmp şi s-a prăbuşit pe marginea drumului, unde a şi murit. La scurt timp, am fost solicitaţi la Zorleni, unde unui bărbat de 60 de ani i s-a făcut rău în timp ce se afla pe câmp, dar bărbatul era deja mort. Cel de-al treilea deces a fost înregistrat în comuna Ivăneşti, unde un bărbat de 74 de ani, aflat pe câmp, la muncă, a căzut din picioare”, a spus medicul Dan Ungureanu.

În toate situaţiile, s-a dispus efectuarea necropsiilor în vederea stabilirii cauzelor morţii.

Miercuri, un bărbat în vârstă de 74 de ani din localitatea vasluiană Gura Idrici a murit pe câmp, cel mai probabil din cauza caniculei, după ce a muncit mai multe ore în soare.

Meteorologii au extins, pentru vineri şi sâmbătă, avertizarea cod galben de caniculă, în 11 judeţe din sud-vestul ţării urmând să se înregistreze temperaturi maxime de 35 de grade, iar indicele temperatură - umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici