Ministrul Muncii: Problema celor din Educaţie nu e că nu câştigă, ci că cei de la Sănătate câştigă mai mult

Sindicaliştii din educaţie "s-au înfierbântat puţin" şi au ieşit din sală înainte de încheierea discuţiilor, nemulţumiţi că nu beneficiază de o grilă de salarizare precum cea elaborată pentru personalul din sănătate, a declarat, marţi, ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru.

2753 afișări
Imaginea articolului Ministrul Muncii: Problema celor din Educaţie nu e că nu câştigă, ci că cei de la Sănătate câştigă mai mult

Ministrul Muncii: Problema celor din Educaţie nu e că nu câştigă, ci că cei de la Sănătate câştigă mai mult

"Colegii de la sindicate consider că s-au înfierbântat puţin astăzi. Cred că existau nişte aşteptări care au fost vehiculate în ultima vreme cu prioritizarea ambelor sectoare (educaţie şi sănătate-n.r.) într-un mod similar, dar nu poţi să construieşti două sectoare prioritare pe un context de inechităţi transversal în tot sectorul bugetar. Aş vrea să reţinem cu toţii că cei de la educaţie nu doar că nu pierd nimic, ci câştigă la nivel de unitate rezolvarea aceloraşi disfuncţionalităţi ca restul tuturor familiilor ocupaţionale. În plus, se activează partea de performanţă unde pot să-şi demonstreze la nivel de unitate capacitatea de reformă", a spus ministrul.

El a amintit că anul trecut salariile din educaţie s-au majorat cu 26,78% pe toată grila salarială.

"Totuşi este un procent de 26,78%(...) Ce vreau să sugerez este că, atâta timp că ei nu au nimic de pierdut, ci pierd doar relativ, nu este legat de solidaritate? Legat de faptul că ei ar trebui să se bucure că şi copiii profesorilor respectiv se vor duce într-un sistem de sănătate care reformează. Prin urmare, problema lor în acest moment nu este că ei nu câştigă, ci că cei de la sănătate câştigă", a afirmat ministrul.

El a trimis un mesaj de solidaritate şi a precizat că se aşteaptă ca la următoare întâlnire sindicaliştii din educaţie să nu se ridice de pe scaun şi să aibă loc "o discuţie puţin mai rezonabilă".

El a spus că are 4 copii în sistemul de educaţie şi ştie ce înseamnă ca elevii să aibă profesori motivaţi şi a precizat că în proiectul de lege a salarizării care va încerca să-l elaboreze până la sfârşitul anului, educaţia este un sector important.

Ministrul Muncii a mai anunţat că îi va invitat la discuţii pe liderii sindicali din educaţie, săptămâna viitoare.

Referitor la aplicarea majorărilor salariale anunţate, Dragoş Pâslaru a anunţat că OUG va fi aprobată de Guvern la 1 iunie, va intra în vigoare la 1 august şi salariile vor fi plătite majorat de la 1 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici