Preşedinţii de secţii de votare, speriaţi de COVID-19

  • Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare s-au retras
  • Un preşedinte de secţie de votare primeşte 250 de lei /zi
  • Preşedinţii şi locţiitorii din secţiile de votare se pot retrage până pe 26 septembrie
1382 afișări
Imaginea articolului Preşedinţii de secţii de votare, speriaţi de COVID-19

Sursa foto: Mediafaxfoto

Sute de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare au dat bir cu fugiţii. În Dolj, de exemplu, aproape jumătate dintre aceştia au cerut să fie înlocuiţi, iar la Constanţa, 165 din 1116 preşedinţi şi locţiitori s-au retras.

  • Dolj: Din 1063 de preşedinţi şi locţiitori din secţiile de votare au cerut să fie înlocuiţi 417
  • Constanţa: 165 din 1116 preşedinţi şi locţiitori s-au retras din secţiile de votare

Cei mai mulţi au motivat că se tem să nu se îmbolnăvească de COVID-19. Pentru riscul la care se expun, statul îi plăteşte cu 1250 de lei pentru cinci zile petrecute în secţiile de votare.

Judecătorul Laura Udrea, preşedintele Biroului Electoral Judeţean Dolj, îţi explică de ce este periculos în secţia se votare.

Laura Udrea – preşedinte BEJ Dolj: “Nu există, până la acest moment, vreo posibilitate de a accesa vreo bază de date care să ne confirme nouă dacă persoana respectivă este sau nu carantinată sau izolată.(...) Este un risc pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în birourile secţiilor de votare.”

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici