Anunţul Porsche privind deschiderea unei fabrici în China

  • Porsche a negat că va construi o fabrică în China, cea mai mare şi profitabilă piaţă
  • Aceasta decizie vine deşi compania germană are probleme în a face faţă cererii
  • Alţi producători germani precum Audi, BMW sau Mercedes au făcut acest pas
222 afișări
Imaginea articolului Anunţul Porsche privind deschiderea unei fabrici în China

Anunţul Porsche privind deschiderea unei fabrici în China

Deşi aproape orice device, chiar şi o maşină, sunt Made in China, acest lucru nu se va întâmpla cu viitoarele modele Porsche.

La câteva zile după ce a bătut recordul mondial de viteză într-o clădire cu noul Taycan Turbo S, Porsche a făcut un anunţ important despre viitorul companiei.

Spre deosebire de ceilalţi producători ca Audi, BMW sau Mercedes, Porsche nu are de gând să schimbe strategia care a transformat-o într-un brand premium. Astfel, maşinile vor fi produse în continuare în Germania, nu în China.

Şeful executiv, Oliver Blume, le-a explicat celor de la Financial Times decizia de a nu deschide o fabrică în cea mai mare piaţă din lume.

"Este un argument pentru calitate şi pentru aspectul premium să producem în continuare în Europa şi pentru China. Astăzi nu are sens să mutăm producţia", a spus Blume.

Porsche a vândut 272 de mii de maşini în total în 2020, dintre care 90 de mii doar în China.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici