Unde merg românii în minivacanţa de 1 mai şi Paşte? Iată ce arată statisticile

Pentru minivacanţa de 1 mai şi Paşte, Londra este destinaţia cea mai populară, iar Milano cea mai ieftină.

745 afișări
Imaginea articolului Unde merg românii în minivacanţa de 1 mai şi Paşte? Iată ce arată statisticile

Unde merg românii în minivacanţa de 1 mai şi Paşte? Iată ce arată statisticile

Londra şi Milano sunt destinaţiile preferate pentru o excursie de Paşte anul acesta. Preţul mediu al unei călătorii ce include bilet de avion dus-întors şi cazare este de 235 de euro în Londra, respectiv 185 de euro în Milano, potrivit unei analize eSky.ro.

20% dintre români aleg Londra pentru un scurt city break sau o vacanţă la final de aprilie - început de mai. În jurul Paştelui, românii plătesc aproximativ 235 de euro pentru un pachet ce include bilet de avion dus-întors şi cazare la un hotel de 3 stele.

Milano este a doua destinaţie cea mai populară, pe care 18% dintre români o aleg. Costul unui pachet de vacanţă în Italia este aproximativ 185 de euro.

Paris şi Roma ocupă, la egalitate, locul 3 în topul destinaţiilor preferate de români pentru această minivacanţă, fiind alese de către 14% dintre aceştia, fiecare. Românii cheltuiesc, în medie, 382 de euro pentru bilet de avion dus-întors şi cazare la hotel de 3 stele în zona centrală a Parisului, în timp ce pentru aceleaşi condiţii de călătorie în capitala Italiei, aceştia plătesc aproximativ 408 euro.

Imediat după Roma şi Paris, oraşul favorit al românilor este Bruxelles, iar 10% dintre aceştia îl aleg pentru călătoriile lor de sărbători. Pentru o minivacanţă de Paşte în Bruxelles, românii plătesc, în medie, 290 de euro pentru un pachet cu zbor şi cazare incluse.

La egalitate cu Bruxelles, Istanbul este, de asemenea ales de către 10% dintre turiştii români. Preţul mediu al unui pachet cu zbor şi cazare în centrul oraşului pentru această destinaţie este de 217 euro.

Istanbul este urmată, în clasamentul destinaţiilor, de Amsterdam, aleasă de către 7% dintre români. Pentru această destinaţie, costul unui pachet este de 434 de euro. Tot 7% dintre români aleg şi Viena. Aceştia vizitează capitala Austriei pentru aproximativ 260 de euro - costul unui pachet cu zbor dus-întors şi cazare la hotel de 3 stele la 2 km de centrul oraşului.

Planificarea timpurie a călătoriilor a revenit ca tendinţă după stabilizarea industriei turismului. Românii nu se mai bazează pe oferte last-minute şi îşi planifică vacanţele şi city break-urile mai devreme.

Conform analizei, românii şi-au planificat minivacanţa de 1 Mai şi Paşte în străinătate cu aproximativ 2,5 luni în avans. Dintre destinaţiile analizate, cel mai târziu, cu aproximativ 1,5 luni în avans, românii şi-au planificat city break-ul în Viena.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici