Toyota a vândut cele mai multe maşini în 2021, mărindu-şi avansul faţă de Volfswagen

Compania japoneză Toyota a declarat vineri că vânzările sale de autovehicule au crescut cu 10,1% anul trecut, devenind cel mai mare producător de automobile din lume pentru al doilea an consecutiv şi devansându-l şi mai mult pe cel mai apropiat rival, compania germană Volkswagen, scrie Reuters.

408 afișări
Imaginea articolului Toyota a vândut cele mai multe maşini în 2021, mărindu-şi avansul faţă de Volfswagen

Toyota a vândut cele mai multe maşini în 2021, mărindu-şi avansul faţă de Volfswagen

Constructorul auto a declarat că vânzările au fost de 10,5 milioane de vehicule în 2021, inclusiv cele ale filialelor Daihatsu Motors şi Hino Motors.

Volkswagen a vândut în aceeaşi perioadă 8,9 milioane de maşini, cu 5% mai puţine decât în 2020 şi cele mai mici cifre de vânzări din ultimii 10 ani.

Constructorii auto au fost nevoiţi să reducă producţia din cauza penuriei de semiconductori din timpul pandemiei de coronavirus care a perturbat lanţurile de aprovizionare, stimulând concurenţa pentru componenta cheie în rândul producătorilor de dispozitive electronice de consum.

Cu toate acestea, compania japoneză a rezistat pandemiei mai bine decât majoritatea celorlalţi producători auto, deoarece piaţa sa de origine, Japonia, şi unele părţi ale Asiei, au fost mai puţin afectate decât Europa.

Toyota, care va publica rezultatele celui de-al treilea trimestru pe 9 februarie, a declarat că este posibil să nu-şi atingă obiectivul de producţie de 9 milioane de vehicule în anul comercial care se încheie la 31 martie din cauza întreruperilor legate de COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
toyota,
vânzări,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici