Beckenbauer: Germania nu a jucat niciodată aşa!

Fostul campion mondial ca jucător şi ca selecţioner, Franz Beckenbauer, a declarat că reprezentativa Germaniei nu a evoluat niciodată în maniera în care a făcut-o în meciul cu Argentina, din sferturile de finală ale CM 2010, câştigat cu scorul de 4-0.

11 afișări
Imaginea articolului Beckenbauer: Germania nu a jucat niciodată aşa!

Beckenbauer: Germania nu a jucat niciodată aşa! (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Maniera în care evoluează Germania este fantastică. Toţi jucătorii se află în mişcare, cer mingea, echipa are o stare de spirit formidabilă. Nimeni din Germania nu se aştepta să vadă un joc atât de bun. Băieţii au meritat să ajungă aici. Trebuie să privim 20 de ani în urmă, pentru a mai vedea o echipă a Germaniei care să joace atât de bine, o formaţie atât de puternică. Oricum, echipa Germaniei trebuie luată mereu în considerare, asta e istoria. Nu avem jucători ca Pele, dar spiritul combativ, cultura tactică, spiritul de echipă şi capacitatea de concentrare la maximum în timpul turneului final al Cupei Mondiale ne-au dus mereu cel puţin în sferturile de finală, din 1954 până acum", a spus fostul căpitan al reprezentativei germane.

Beckenbauer a subliniat prestaţia excelentă a mijlocaşului Bastian Schweinsteiger la acest turneu final, în special la meciul cu Argentina, când a fost omul decisiv la mijlocul terenului. "Schweinsteiger a reuşit un sezon excepţional, el este noul superstar, cel mai bun jucător de la turneul final. Dacă va cuceri Cupa Mondială, Schweinsteiger va fi un candidat la Balonul de Aur", a precizat Beckenbauer.

Întrebat pe cine vede în finala turneului final din Africa de Sud, Beckenbauer a răspuns prompt: "O finală Germania - Olanda ar fi cea mai bună!".

Reprezentativa Germaniei s-a calificat în semifinalele Cupei Mondiale, după ce a învins, cu scorul de 4-0, selecţionata Argentinei, sâmbătă, la Cape Town, într-un meci contând pentru sferturile de finală ale competiţiei din Africa de Sud.

Germania va întâlni, în semifinală, Spania, miercuri, de la ora 21.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici