Caracatiţa Paul a pronosticat victoria Spaniei în semifinala cu Germania

Caracatiţa prezicătoare Paul de la acvariul din Oberhausen a pronosticat marţi că naţionala Germaniei va pierde întâlnirea cu reprezentativa Spaniei, din cadrul semifinalelor Cupei Mondiale din Africa de Sud.

35 afișări
Imaginea articolului Caracatiţa Paul a pronosticat victoria Spaniei în semifinala cu Germania

Caracatiţa Paul a pronosticat victoria Spaniei în semifinala cu Germania (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ritualul" caracatiţei a fost transmis în direct pe mai multe canale de ştiri şi pe site-urile principalelor cotidiene germane. Paul a oscilat câteva minute între cele două recipiente transparente decorate cu steagurile Spaniei şi Germaniei, înainte de a-l alege pe cel cu drapelul ibericilor.

"Previziuni sumbre!", a comentat ediţia on-line a cotidianului Bild.

Fanii s-ar putea consola cu faptul că "oracolul" cu opt tentacule nu a reuşit decât 80 la sută previziuni exacte la Euro 2008. Paul a greşit atunci pronosticul unui singur meci, cel din finală, pe care Germania l-a pierdut în faţa Spaniei, scor 0-1.

Însă la această ediţie a Cupei Mondiale caracatiţa Paul are 100 la sută previziuni exacte: a pronosticat victoria Germaniei împotriva Australiei, Ghanei şi Argentinei, dar şi înfrângerea în faţa Serbiei. Deşi a fost adusă din Marea Britanie, caracatiţa Paul a pronosticat succesul Germaniei în faţa Angliei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici