Delegaţia Clubului Fermierilor Români s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Agricultură

Delegaţia Clubului Fermierilor Români s-a întâlnit cu Comisarul European pentru Agricultură

Delegaţia Clubului Fermierilor Români, formată din membri ai Consiliului Director şi ai Consiliului Naţional de Coordonare şi 30 de tineri fermieri - absolvenţi ai programelor de formare desfăşurate de Club – au fost la Bruxelles în perioada 25-27 martie, pentru a avea dialoguri strategice cu decidenţi europeni, cu scopul de a definitiva viitorul agriculturii europene, cu propuneri de simplificare şi flexibilizare a Politicii Agricole Comune actuale. De asemenea, a fost prezentată situaţia economică dificilă a fermierilor români, generată de războiul din Ucraina.

Reprezentanţii Clubului au avut pe 25 martie, întâlnire cu dl. Janusz Wojciechowski, Comisar European pentru Agricultură. În cadrul întâlnirii, delegaţia Clubului a semnalat prinicipalele probleme cu care se confruntă fermierii români în adoptarea PAC, precum şi propunerile Clubului de modificare a actelor normative care se află pe agenda Comisiei Europene în această perioadă:

· Simplificarea PAC şi regândirea sistemului de subvenţii - Clubul Fermierilor Români prin aceste propuneri urmăreşte instituirea unui cadru mai simplificat, flexibil şi adaptabil, care să stimuleze dezvoltarea durabilă a agriculturii europene şi să consolideze securitatea alimentară şi coeziunea socială în cadrul Uniunii Europene.

 

 

Comunicat furnizat si asumat de Clubul Fermierilor Români

Citeşte comunicatul în întregime la adresa http://www.comunicate.mediafax.biz/Pages/Public/Comunicate.aspx?comunicatId=19264

Versiunea: mobil  |  completa

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici