Bill Gates a donat 100 de milioane dolari pentru stoparea coronavirusului: "Carantina totală ca în China, cea mai bună soluţie"

Bill Gates a donat 100 de milioane de dolari pentru lupta împotriva coronavirusului, dar spune că tot carantina totală este soluţia.

5465 afișări
Imaginea articolului Bill Gates a donat 100 de milioane dolari pentru stoparea coronavirusului: "Carantina totală ca în China, cea mai bună soluţie"

Bill Gates a donat 100 de milioane dolari pentru stoparea coronavirusului: "Carantina totală ca în China, cea mai bună soluţie"

Miliardarul a atras atenţia încă din 2015 că o astfel de pandemie poate lovi omenirea oricând şi că bilanţul poate deveni tragic: 10 milioane de morţi. Gates a investit mulţi bani în cercetare, însă vaccinul este încă într-o lungă fază de testare. Până la un antidot, Gates recomandă carantină strictă, la fel cum au făcut chinezii în regiunea Hebei.

"Vestea buna e că în China s-a făcut carantina serios, e mai extremă decât în SUA, dar au ajuns să redeschidă tot. Astea sunt veşti bune, lumea studiaza datele lor şi află cum au ajuns în control. Vestea buna e ca între 6 şi 10 săptămâni se poate trece peste această perioadă. Dar trebuie sa testam cât mai mult, să profităm de această carantină pentru a testa cât mai mulţi oameni. Dar rămâi cu o problemă economică. Cazurile vor creşte exponenţial oriunde nu vei avea carantină totala. Chair şi în statele unde nu sunt cazuri acum, e de ajuns să fie unul, creşterea exponentială este cu 33% pe zi, abia la finalul aprilie pandemia va ajunge la apogeu în toată ţara. Pentru că nu prioritizăm testarea, multe locuri din ţară sunt cazuri, dar înca nu ştiu. Practic, toată ţara are nevoie să faca la fel ca în China", a spus Bill Gates la CNN.

"Eu am propus să se facă simulări, la fel ca la război, dacă se făceau acum eram mult mai pregătiţi. E o pandemie teribilă. Se transmite de la om la om pe cale respiratorie, poţi să infectezi pe cineva şi dacă eşti relativ sănătos. La ebola devii infecţios doar când eşti întins pe spate. Eu am scris despre faptul că trebuie să investim în platforme noi ca să dezvoltăm teste şi vaccinuri ca să fim pregătiţi în eventualitatea uneii pandemii. Puţine s-au făcut, însă o parte din studiile de până acum vor sta la baza vaccinului pentru coronavirus. Când nu ştii că vine un pericol nu te gândeşti să te pregăteşti. Noi în SUA nu am mai avut boli de mulţi ani, ţările care au mai fost afectate de epidemii au reacţionat cel mai bine", a mai spus miliardarul.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici