Câte ore rezistă coronavirusul pe haine? STUDIU: Temperatura care „ucide” SARS-CoV-2 la spălare, chiar şi fără detergent

  • Studiul a fost realizat de cercetătorii de la De Montfort University din Leicester
  • Ei au studiat cât rămâne SARS-CoV-2 pe poliester, polycotton şi ţesături din bumbac 100%
  • Cercetătorii au vrut să afle şi la câte grade „moare” virusul, fără a folosi detergent
40486 afișări
Imaginea articolului Câte ore rezistă coronavirusul pe haine? STUDIU: Temperatura care „ucide” SARS-CoV-2 la spălare, chiar şi fără detergent

Rezultatele unui studiu din Marea Britanie oferă răspunsuri pentru unele din cele mai frecvente întrebări despre virusul SARS-CoV-2.

Cercetătorii au vrut să afle cât rezistă coronavirusul pe haine, Iar concluzia ar putea să răstoarne tot ceea ce se ştia până acum.

Pe unele ţesături, virusul SARS-CoV-2 poate rămâne până la 3 zile. Vestea bună este că se distruge prin spălare, chiar şi fără detergent, la o temperatură de 67 de grade.

Cât rezistă coronavirusul pe materiale textile:

  • 6 ore pe polycotton
  • 24 ore pe bumbac 100%
  • 72 de ore pe poliester

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici