Ciudata poveste a ”Cazului 1”. A aflat de la preşedintele ţării, nu de la medici, că e infectată cu noul coronavirus şi a devenit ”imaginea epidemiei”

Dintre toate poveştile din timpul pandemiei, cea a unei femei din Indonezia se distinge clar prin modul original în care a fost tratată.

10804 afișări
Imaginea articolului Ciudata poveste a ”Cazului 1”. A aflat de la preşedintele ţării, nu de la medici, că e infectată cu noul coronavirus şi a devenit ”imaginea epidemiei”

sursa foto: Facebook

Sita Tyasutami, o tânără dansatoare din Indonezia, a fost diagnosticată cu noul coronavirus alături de mama ei. Până aici, nimic ieşit din comun, doar că tânăra a aflat de la însuşi preşedintele ţării că este infectată. Nu de la medici sau asistente, ci dintr-o conferinţă de presă transmisă în direct în care se anunţau primele două cazuri de Covid-19 din ţară: Sita Tyasutami şi mama ei.
 
Evident, preşedintele indonezian Joko Widodo, nu a făcut public numele celor două, însă a făcut public vârstele, simptomele, istoricul medical şi cel al contactelor şi chiar şi spitalul unde erau internate. Nu avea cum să fie o confuzie.
 
Totuşi, Tyasutami a întrebat personalul medical dacă în spitalul din Jakarta se mai află şi alte persoane infectate cu noul coronavirus. Răspunsul a fost cât se poate de clar: doar ea şi mama ei.
 
„Eram confuză, furioasă, tristă. Nu ştiam ce să fac, pentru că ştirea era în toată presa”, a declarat Sita Tyasutami pentru BBC.
 
Aşa cum era de aşteptat, în decurs de doar câteva ore întreaga presă dezbătea cazul ei. A ajuns rapid să fie prezentată drept ”imaginea epidemiei” în Indonezia şi identitatea sa a fost redusă la ”Cazul 1”.
 
Toată această ”popularitate” s-a transformat rapid în ură. Iniţialele numelor celor două au ajuns să fie cunoscute, iar mai apoi numele complete. Oamenii au început să o atace pe Sita Tyasutami pe reţelele de socializare considerând-o principala vinovată pentru situaţia din ţară.
 
Tânăra a fost povestit însă pentru BBC că a luat virusul după ce a participat la un eveniment unde era prezentă şi o femeie din Japonia. Imediat ce au apărut primele simptome, Tyasutami a cerut să fie testată.
 
Indonezia este una dintre ţările asiatice care a resimţit puternic pandemia: aproximativ 12.000 de cazuri şi aproape 900 de morţi.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici