Coronavirus în lume 24 mai LIVE UPDATE. China a înregistrat 3 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Spania, a opta zi cu mai puţin de 100 de decese

  • Peste 5,4 milioane de persoane au fost infectate pe glob cu noul coronavirus. Mai mult de 340.000 au decedat, iar peste 2,2 milioane s-au vindecat.
  • China a înregistrat 3 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore
  • Peste 12% dintre locuitorii Moscovei ar avea deja anticorpi pentru Covid-19
  • Premierul Spaniei anunţă redeschiderea frontierelor pentru turişti începând din iulie
  • Spania a raportat 70 de decese cauzate de Covid-19 în ultimele 24 de ore
3930 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume 24 mai LIVE UPDATE. China a înregistrat 3 cazuri noi, în ultimele 24 de ore. Spania, a opta zi cu mai puţin de 100 de decese

Coronavirus în lume 24 mai LIVE UPDATE. China a înregistrat 3 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore. Indigenii brazilieni mor în ritm alarmant din cauza COVID-19/ FOTO: Profimedia

Actualizare 20:00. Spania raportează 70 de decese în ultimele 24 de ore, a opta zi când numărul este mai mic de 100.

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, duminică, un număr de 70 de decese în ultimele 24 de ore, fiind pentru a opta zi când numărul este mai mic de 100.

China a înregistrat 3 cazuri noi de coronavirus, în ultimele 24 de ore

După ce cu o zi în urmă nu a înregistrat niciun caz nou de infecţiei cu coronavirus, China a confirmat că 3 persoane au fost infectate în ultimele 24 de ore. Două dintre cazuri au fost importate -în Shanghai şi Guangdong – şi unul dintre acestea a fost transmis local, în provincia Jilin, potrivit CNN.

În China au fost înresgistrate 82.974 de infecţii cu coronavirus, dintre care 79 mai sunt active.

Rata mortalităţii în rândul indigenilor brazilieni bolnavi de Covid-19 este de două ori mai mare

Indigenii brazilieni mor într-un ritm alarmant după ce focarul de Covid-19 a ajuns în aceste comunităţi. Rata mortalităţii este dublă faţă de restul populaţiei din Brazilia, potrivit APIB, un ONG care se ocupă de protejarea comunităţilor indigene.

APIB a înregistrat peste 980 de cazuri confirmate de coronavirus şi cel puţin 125 de decese în rândul comunităţilor indigene din Brazilia. Această cifră înseamnă o rată a mortalităţii de 12,6%, de două ori mai mare decât rata naţională care este de 6,4%.

Studiu: Tratamentul cu plasmă reduce rata mortalităţii în rândul pacienţilor bolnavi de Covid-19

Pacienţii cu Covid-19 spitalizaţi par să aibă rezultate mai bune atunci când primesc tratament cu plasmă obţinută de la persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru noul coronavirus, arată un studiu citat de CNN.

Echipa de cercetători care a realizat studiul spune că rezultatele obţinute până acum sunt un semn bun pentru terapia cu plasmă obţinută din sângele pacienţilor vindecaţi de Covid-19.

„Evaluarea noastră iniţială ofere dovezi în sprijinul tratamentului cu plasmă ca o intervenţie eficientă", a declarat dr. Nicole Bouvier, profesor asociat la Şcoala de Medicină Icahn de la Mount Sinan şi coautor al studiului, într-un comunicat.

Peste 12% dintre locuitorii Moscovei ar avea deja anticorpi pentru Covid-19

Aproximativ 12,5% dintre locuitorii Moscovei - sau aproximativ 1,5 milioane de persoane - au dezvoltat deja anticorpi pentru noul coronavirus, au declarat, sâmbătă, oficiali ai oraşului. Cifra a fost obţinută după testarea a peste 50.000 de rezidenţi în ultimele zile, scrie CNN.

Premierul Spaniei anunţă redeschiderea frontierelor pentru turişti începând din iulie

Spania îşi va redeschide graniţele pentru turişti începând cu luna iulie, a anunţat premierul Pedro Sanchez, care a subliniat că Guvernul va garanta siguranţa vizitatorilor şi a localnicilor, titrează, sâmbătă, The Guardian.

„După cum ştiţi, Spania primeşte peste 80 de milioane de vizitatori pe an. Anunţ că, din iulie, Spania se va redeschide pentru turism în condiţii de siguranţă. De asemenea, turiştii străini pot începe să îşi planifice vacanţa în ţara noastră. Spania are nevoie de turism, iar turismul are nevoie de siguranţă. Vom garanta că turiştii nu vor prezenta niciun risc şi nici nu vor aduce niciun risc pentru ţara noastră”, a spus Sanchez.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici