Studiu: Tratamentul cu plasmă reduce rata mortalităţii în rândul pacienţilor bolnavi de Covid-19

Pacienţii cu Covid-19 spitalizaţi par să aibă rezultate mai bune atunci când primesc tratament cu plasmă obţinută de la persoanele care au dezvoltat anticorpi pentru noul coronavirus, arată un studiu citat de CNN.

806 afișări
Imaginea articolului Studiu: Tratamentul cu plasmă reduce rata mortalităţii în rândul pacienţilor bolnavi de Covid-19

Studiu: Tratamentul cu plasmă reduce rata mortalităţii în rândul pacienţilor bolnavi de Covid-19

Echipa de cercetători care a realizat studiul spune că rezultatele obţinute până acum sunt un semn bun pentru terapia cu plasmă obţinută din sângele pacienţilor vindecaţi de Covid-19.

„Evaluarea noastră iniţială ofere dovezi în sprijinul tratamentului cu plasmă ca o intervenţie eficientă", a declarat dr. Nicole Bouvier, profesor asociat la Şcoala de Medicină Icahn de la Mount Sinan şi coautor al studiului, într-un comunicat.

Noul studiu a fost realizat pe 39 de pacienţi care au primit tratament cu plasma. Rezultatele obţinute de aceştia au fost comparate cu cele ale altor 39 de pacienţi care au primit altfel de tratament.

Rezultatele arată că rata de supravieţuire în rândul pacienţilor care au primit plasmă a fost mai mare decât în cazul celorlalţi. Până la data de 1 mai, aproximativ 13% dintre pacienţii care au primit tratamentul au murit, comparativ cu 24% dintre cei care au avut altfel de tratament.

Cercetătorii au mai spus că din analiza realizată au observat şi că tratamentul cu plasmă a avut un efect mai bun asupra pacienţilor care nu au avut nevoie de intubare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici