Coronavirus în lume LIVE UPDATE 6 mai: Bilanţul deceselor a depăşit 30.000 în Marea Britanie/ Tulpina noului coronavirus din Europa şi SUA este mult mai contagioasă decât varianta originală

  • Oamenii de ştiinţă spun că tulpina noului coronavirus dominantă în Europa şi SUA este mult mai contagioasă decât varianta originală
  • Marea Britanie a depăşit pragul de 30.000 de decese. 13.615 sunt spitalizate în acest moment
  • Serviciul italian de Protecţie Civilă a anunţat miercuri seară că bilanţul epidemic este de 29.684 de morţi
5333 afișări
Imaginea articolului Coronavirus în lume LIVE UPDATE 6 mai: Bilanţul deceselor a depăşit 30.000 în Marea Britanie/ Tulpina noului coronavirus din Europa şi SUA este mult mai contagioasă decât varianta originală

Coronavirus în lume LIVE UPDATE 6 mai

Bilanţul deceselor din Marea Britanie a depăşit 30.000

Numărul deceselor din Marea Britanie a depăşit 30.000, a precizat miercuri Robert Jenrick Secretar al Comunităţii.  Marea Britanie are acum cel mai mare număr al deceselor din Europa şi al doilea la nivel global după SUA.

Numărul persoanelor testate pozitiv a depăşit 200.000, iar 13.615 sunt spitalizate în acest moment.

Numărul deceselor din Italia se aproprie de 30.000
 
Serviciul italian de Protecţie Civilă a anunţat miercuri seară că bilanţul epidemic este de 29.684 de morţi, iar numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus raportate până acum a ajuns la 214.457.

În ultimele 24 de ore, s-au înregistrat 1.444 de noi cazuri confirmate şi 369 de decese, potrivit Serviciului italian de Protecţie Civilă, citat de cotidianul La Stampa şi de agenţia Adnkronos.

Alte peste 1.700 de decese cauzate de coronavirus au fost identificate în centrele de îngrijire a bătrânilor din New York
 
Statul New York raportează peste 1.700 de decese nedeclarate anterior, produse în centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice. Noile decese au fost identificate după ce autorităţile au demarat o serie de verificări cu privire la modul în care au fost protejate persoanele vulnerabile în timpul pandemiei coronavirusului, scrie NBC News.
 
Oamenii de ştiinţă spun că tulpina noului coronavirus dominantă în Europa şi SUA este mult mai contagioasă decât varianta originală
 
Oamenii de ştiinţă au identificat o nouă tulpină a coronavirusului care a devenit dominantă la nivel mondial şi pare a fi mai contagioasă decât versiunile care s-au răspândit în primele zile ale pandemiei COVID-19, potrivit unui nou studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Laboratorul Naţional Los Alamos, citat de LA Times.
 
Marea Britanie a devenit ţara din Europa cu cele mai multe decese cauzate de Covid-19
 
Marea Britanie a devenit, marţi, ţara europeană cu cele mai multe decese cauzate de noul coronavirus, depăşind astfel Italia, scrie BBC, care citează cifrele prezentate de guvernul de la Londra.
 
Geneticieni: Noul coronavirus s-a răspândit în întreaga lume începând cu sfârşitul anului trecut
 
O nouă analiză genetică a virusului care provoacă Covid-19 realizată pe probe prelevate de la peste 7.600 de pacienţi din întreaga lume arată că virusul circulă la oameni încă de la sfârşitul anului trecut şi s-a răspândit extrem de rapid după prima infecţie, scrie CNN.
 
Trump recunoaşte că redeschiderea economiei ar putea duce la pierderea de vieţi omeneşti
 
Donald Trump a recunoscut în cadrul unui interviu că este „posibil” să existe mai multe morţi atunci când ţara începe să se redeschidă după restricţiile impuse în urma pandemiei de Covid-19, scrie Washington Post.
 
Studiu: Noul coronavirus a ucis mai mulţi afro-americani decât orice alt grup etnic din SUA
 
Un nou studiu arată că numărul afro-americanilor care mor din cauza noului coronavirus este mai mare decât cel al albilor sau al oricărui alt grup etnic din Statele Unite, scrie CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici