Trump recunoaşte că redeschiderea economiei ar putea duce la pierderea de vieţi omeneşti

Donald Trump a recunoscut în cadrul unui interviu că este „posibil” să existe mai multe morţi atunci când ţara începe să se redeschidă după restricţiile impuse în urma pandemiei de Covid-19, scrie Washington Post.

1915 afișări
Imaginea articolului Trump recunoaşte că redeschiderea economiei ar putea duce la pierderea de vieţi omeneşti

Trump recunoaşte că redeschiderea economiei ar putea duce la pierderea de vieţi omeneşti

„Este posibil să existe decese pentru că nu veţi fi încuiat într-un apartament sau o casă sau orice altceva”, a spus Trump, dar a adăugat că oamenii vor practica distanţarea socială şi se vor spăla pe mâini.

Dar preşedintele american susţine că şi blocarea economiei îi costă pe oameni viaţa, dând exemplu decesele din supradoze de droguri şi sinuciderile.

„De asemenea, oamenii mor în alt mod.” a spus Trump. „Când te uiţi la ce s-a întâmplat cu consumul de droguri, care este în creştere. Când te uiţi la numărul de sinucideri, la tot ce se întâmplă. Oamenii îşi pierd locurile de muncă. Aşa că trebuie să redeschidem şi asta facem”, a mai spus Trump.

„Vor fi mai multe decese, dar virusul va trece, cu sau fără un vaccin. Şi cred că ne descurcăm foarte bine cu vaccinurile, dar, cu sau fără un vaccin, va trece şi vom reveni la normal”, a declarat Trump în interviul acordat pentru ABC.

În cursul zilei de marţi, numărul deceselor în SUA a depăşit 70.000, şi peste 1,2 milioane de persoane au fost infectate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici