Coronavirus: mai mult de un sfert dintre francezi cred că virusul a fost creat în laborator

17% dintre respondenţii francezi consideră că coronavirusul a fost creat „intenţionat” într-un laborator şi 9% „accidental”.

2695 afișări
Imaginea articolului Coronavirus: mai mult de un sfert dintre francezi cred că virusul a fost creat în laborator

Coronavirus: mai mult de un sfert dintre francezi cred că virusul a fost creat în laborator

Mai mult de un sfert (26%) dintre francezi consideră că noul coronavirus a fost fabricat în laborator, dintre acestia 17% cred ca a fost „intenţionat”, iar cifra a sărit la 40% în rândul susţinătorilor RN (Marine Le Pen), potrivit unui studiu realizat de Ifop a publicat sâmbătă 28 marti

Coronavirusul a apărut „în mod natural” pentru 57% dintre francezi, dar 17% consideră că a fost dezvoltat „intenţionat” într-un laborator ”şi 9% că a fost produs„ accidental ”în laborator, în timp ce 17 % nu comentează, potrivit studiului efectuat pentru fundaţia Jean-Jaurès şi Observatorul Conspiracy Watch.

40% dintre simpatizanţii RN (Marine Le Pen) consideră ca e „creaţie intenţionată”

În ceea ce priveşte proximitatea politică simpatizanţii RN ies în evidenţă, deoarece 40% consideră că acest virus a fost produs „intenţionat” în laborator, iar 15% „accidental” iar 29% cred că „a apărut în mod natural”.

În schimb, susţinătorii LREM (Macron) sunt doar 2% care consideră că virusul a fost făcut „intenţionat” în laborator şi 7% „accidental”. Aproximativ 84% dintre ei consideră că „a apărut în mod natural”.

Ifop a efectuat acest studiu după publicarea unui sondaj similar realizat de Pew Research Center, realizat în Statele Unite, în perioada 10 - 16 martie.

Francezii „nu sunt mai puţin conspirationisti” decât americanii

Conform acestui studiu citat de Ifop, 29% dintre americani consideră că coronavirusul a fost făcut în laborator (23% „intenţionat” şi 6% „accidental”), comparativ cu 43% care cred că a apărut în mod natural. Aproximativ 25% nu comentează.

Rudy Reichstadt, fondatorul Conspiracy Watch, şi Jérôme Fourquet, director de opinie şi strategii de afaceri la Ifop concluzionează că francezii sunt „nu sunt mai puţin„ conspirationisti ”decât americanii cu privire la originea noului coronavirus “.

Studiul confirmă, de asemenea, sondajele anterioare care au arătat că „generaţiile tinere şi cele mai defavorizate categorii sociale rămân cele mai susceptibile la conspiraţie”. Astfel, 27% dintre cei sub 35 de ani consideră că virusul a fost dezvoltat „intenţionat” într-un laborator împotriva a doar 6% dintre cei peste 65 de ani. Categoriile sărace cred că 22% cred că virusul a fost făcut „în mod intenţionat” în laborator, în timp ce categoriile instarite sunt de doar 4%.

Două articole din serviciul de verificare a faptelor AFP din 27 ianuarie şi 18 martie au arătat că Covid-19 nu a fost creat şi apoi patentat în laboratoare, informaţii false care au fost virale pe baza unor depuneri relative de brevete la diferiţi viruşi.

Sondajul Ifop a fost realizat online în perioada 24 - 26 martie, folosind un eşantion de 1.008 de persoane cu vârsta peste 18 ani, folosind metoda cotelor.

 

Articol preluat din Huffington Post

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici