Dan Barna despre paşaportul de vaccinare: ”Dacă va fi asumat în UE, România va merge în aceeaşi direcţie”

Vicepremierul Dan Barna susţine că, dacă decizia de introducere a paşaportului de vaccinare va fi asumată de ţările europene, şi România va merge în aceeaşi direcţie.

974 afișări
Imaginea articolului Dan Barna despre paşaportul de vaccinare: ”Dacă va fi asumat în UE, România va merge în aceeaşi direcţie”

„Discuţia este despre capacitatea de a dovedi că nu mai eşti un pericol pentru societate. (...) Dincolo de deciziile pe care le va lua România, dacă în toată Europa se va ajunge la un astfel de paşaport, dacă ea va fi asumată la nivelul ţărilor europene sunt convins că şi România va merge în direcţia aceea”, a spus Dan Barna, marţi seara, la Digi24.

Acesta a admis însă că nu va fi vorba de un paşaport formal.

„Nu o să fie un paşaport formal, te duci la spital să primeşti paşaportul, asta nu o să se întâmple în România, asta spunea şi premierul, însă capacitatea de a putea dovedi că eşti o persoană sigură e un lucru care se va întâmpla firesc”, a mai spus vicepremierul.

Florin Cîţu a anunţat luni că în România nu vor fi utilizate certificatele verzi digitale pentru călătorii.

„Fără discuţii. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără”, a declarat Florin Cîţu, luni, în timpul unei conferinţe de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici