Video Dramele prin care trec medicii români în lupta cu coronavirusul: Eu sunt cu febră, dureri în gât şi frisoane, asistentele pică pe rând, ne punem perfuzii unii altora

  • Un medic ATI-st de la Spitalul Judeţean din Deva îţi dezvăluie situaţia dramatică în care se află cadrele medicale din unitatea sanitară
  • Cei mai mulţi dintre medici au simptomatologie respiratorie şi lucrează fără încetare de duminică, de când spitalul a intrat în carantină
  • Dr. Roxana Betea spune că mai mulţi medici din spital au fost ameninţaţi de manager cu dosar penal dacă nu vor să îngrijească pacienţii cu Covid 19
17694 afișări

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva situaţia este dramatică. Medicul ATI-st Roxana Betea spune că toţi medicii şi asistenţii sunt ţinuţi în spital de duminică. Aproape toţi au simptomatologie de Covid 19.

"Eu sunt cu febră, dureri în gât, frisoane, asistentele pic pe rând fiecare, am ajuns să ne punem perfuzii unii la alţii, am fost testaţi ieri, nu avem încă rezultatele, o să ne infectăm toţi. Nu ni s-a pus la dispoziţie nimic, nicio sticlă de apă”, a declarat Roxana Betea, medic ATI la spitalul din Deva.

La ATI sunt doi medici, dar sunt secţii în care este un singur medic, spune dr. Roxana Betea. Munca este titanică, pentru că oamenii lucrează practic de duminică fără încetare.

”Măşti nu avem, avem combinezoane. Nu-i normal să ne ţii aici pe noi, odată ce internezi, un om nu poate să facă faţă, un medic de prospecţie cu atâţia pacienţi. Noi nu putem după 48 de ore sau 60 de ore acelaşi medic să vadă pacienţii, intrăm la malpraxis! Nu poţi fizic să faci asta”, a mai precizat medicul Betea.

În aceste condiţii medicii cer să poată merge acasă şi să lucreze în ture. Nu au primit până acum soluţii, în schimb sunt ameninţaţi cu dosare penale dacă părăsesc unitatea sanitară şi nu-i tratează pe pacienţii cu Covid.

”Colega mea de la radiologie, aseară, când s-au internat pacienţii a fost ameninţată cu dosar penal de către manager dacă nu face asta”, a completat medicul Betea.

Am încercat să-l contactăm pe managerul instituţiei însă nu ne-a oferit o reacţie la această situaţie. Până atunci medicii epuizaţi dorm în paturi aflate în camera de gardă şi asistentele în saloanele care au rămas neocupate. Dr. Betea spune că nu şi-a văzut de 3 zile copilul de 3 ani şi jumătate şi soţul operat.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici