Eşecul aplicaţiilor în pandemie. Oportunitate tehnologică ratată în lupta împotriva Covid

În ţările UE, aplicaţiile despre Covid au raportat doar 5% din totalul cazurilor, iar printre cauze se numără lipsa datelor şi neîncrederea cetăţenilor.

214 afișări
Imaginea articolului Eşecul aplicaţiilor în pandemie. Oportunitate tehnologică ratată în lupta împotriva Covid

Eşecul aplicaţiilor în pandemie. Oportunitate tehnologică ratată în lupta împotriva Covid

Trebuia să fie soluţia în prima fază a pandemiei, permiţând cetăţenilor să ştie într-un timp foarte scurt dacă au fost în contact cu o persoană pozitivă. Aplicaţiile de acest tip, datorită tehnologiei, ar fi trebuit să facă diferenţa în limitarea infecţiilor.

Absenţa datelor a făcut astfel aplicaţia inutilă în raport cu obiectivele stabilite în vara anului 2020. Eşecul aplicaţiei de urmărire a contactelor este dovada că, deşi este un instrument aparent avangardist, suferă de o dependenţă puternică de contribuţia utilizatorilor individuali.

Aplicaţia britanică, precum şi aplicaţia germană Warn-App, francezul Tousanticovid, italianul Immuni sau spaniol Radar Covid, au raportat aceleaşi probleme.

Tehnologia trebuie întotdeauna luată în considerare pentru a găsi soluţii alternative, dar în cazul aplicaţiilor europene, o statistică Open Polis evidenţiază ineficacitatea acestora la începutul anului 2022.

„În momentul de faţă doar 5% din populaţia rezident în „Uniunea Europeană a fost urmărit prin aceste aplicaţii”. Promotorii ideii au susţinut că ar fi nevoie de cel puţin 75% descărcări pentru ca acest suport să merite.

Lipsa datelor, în principal din cauza neîncrederii cetăţenilor, a compromis ceea ce ar fi trebuit să fie un pas înainte în lupta împotriva pandemiilor şi a altor dezastre.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici