Florin Cîţu explică modificarea restricţiilor nocturne: Este o măsură folosită cu succes în alte ţări

Premierul Florin Cîţu a vorbit despre prelungirea restricţiilor de circulaţie pe parcursul nopţii spunând că măsura este necesară deoarece nu toată lumea a respectat recomandările făcute în iarnă.

1679 afișări
Imaginea articolului Florin Cîţu explică modificarea restricţiilor nocturne: Este o măsură folosită cu succes în alte ţări

Prim-ministrul Florin Cîţu susţine că decizia privind prelungirea restricţiilor de circulaţie pe parcursul nopţii a fost luată cu experţii după analiza modelelor europene. Premierul consideră că măsura trebuie aplicată deoarece unii români nu au respectat regulile instituite în iarnă.

„Ne-am uitat la ce fac alte ţări, printre primele măsuri asta a fost (...) Este o măsură folosită cu succes în alte ţări. (...) Nu toată lumea a respectat recomandările din iarnă, de aceea trebuie să impunem această restricţie, este o restricţie minoră în viziunea mea”, a explicat premierul Florin Cîţu.

Autorităţile nu au impus restricţii mai dure deoarece vaccinarea va face diferenţa, crede premierul.

„Eu zic că diferenţa o fac dozele de vaccin, în martie vom vaccina aproape un milion de români, în aprilie vom vaccina aproape 2 milioane, în plus faţă de câţi avem acum”, a precizat Florin Cîţu.

Guvernul a acceptat modificarea intervalului orar în care este restricţionată deplasarea în afara locuinţei. Interdicţia va fi valabilă în intervalul orar 22.00 - 05.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici