Macron şi von der Leyen îl presează pe Xi al Chinei cu privire la comerţ în discuţiile de la Paris

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, au îndemnat China să asigure un comerţ mai echilibrat, la începutul vizitei preşedintelui Xi Jinping la Paris, luni,în timpul căreia Macron urma, de asemenea, să facă presiuni asupra acestuia cu privire la Ucraina.

538 afișări
Imaginea articolului Macron şi von der Leyen îl presează pe Xi al Chinei cu privire la comerţ în discuţiile de la Paris

Macron şi von der Leyen îl presează pe Xi al Chinei cu privire la comerţ în discuţiile de la Paris

Xi s-a aflat în Europa pentru prima dată în ultimii cinci ani, într-o perioadă de tensiuni comerciale tot mai mari care includ investigarea de către Uniunea Europeană a industriilor chinezeşti, cum ar fi exporturile de vehicule electrice, în timp ce Beijingul investighează importurile de brandy, în mare parte fabricat în Franţa, scrie Reuters.

Macron a declarat că Europa şi China trebuie să rezolve dificultăţile structurale, în special în ceea ce priveşte comerţul.

„Viitorul continentului nostru va depinde, de asemenea, foarte clar de capacitatea noastră de a dezvolta în continuare, într-un mod echilibrat, relaţia noastră cu China”, a spus el, în timp ce cei trei stăteau la o masă rotundă sub plafoanele aurite ale Palatului Elysee.

Von der Leyen a fost mai tranşantă, afirmând că relaţia a fost afectată de accesul inegal la piaţă şi de subvenţiile de stat chinezeşti.

După întâlnire, ea a declarat reporterilor că UE „nu poate absorbi supraproducţia masivă de bunuri industriale chinezeşti care îi inundă piaţa”.

„Europa nu va ezita să ia deciziile dure necesare pentru a-şi proteja piaţa”, a spus ea.

Poziţia mai fermă a UE în ceea ce priveşte comerţul cu China se potriveşte cu abordarea Washingtonului. Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a avertizat China că Washingtonul nu va accepta ca noile industrii să fie „decimate” de importurile chinezeşti.

În scurtele sale comentarii publice înaintea discuţiilor, Xi a declarat că vede relaţiile cu Europa ca pe o prioritate a politicii externe a Chinei şi că ambele ar trebui să rămână angajate în parteneriat.

„Pe măsură ce lumea intră într-o nouă perioadă de turbulenţe şi schimbări, ca două forţe importante în această lume, China şi Europa ar trebui să adere la poziţionarea de parteneri, să adere la dialog şi cooperare...” a declarat Xi.

Cu câteva minute înainte, Macron şi Xi şi-au strâns mâna în curtea Palatului Elysee, în timp ce orchestra Gărzii Republicane cânta. Macron are tendinţa de a-şi îmbrăţişa omologii, dar Xi nu o face. Macron a părut să îi strângă braţul lui Xi în timp ce îşi strângeau mâna. Macron a intrat cu el în Palatul Elysee.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici