Focar de COVID-19 la un Centrul de Îngrijire şi Asistenţă: 44 de persoane confirmate cu noul coronavirus

  • Un număr de 44 de persoane, din care 43 de beneficiari şi un angajat, au fost infectate cu noul coronavirus la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni, judeţul Olt.
  • Prefectura Olt anunţă că, luni, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGSAPC) Olt s-a inregistrat primul caz confirmat COVID-19.
1256 afișări
Imaginea articolului Focar de COVID-19 la un Centrul de Îngrijire şi Asistenţă: 44 de persoane confirmate cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la un Centrul de Îngrijire şi Asistenţă: 44 de persoane confirmate cu noul coronavirus

Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

DSP Olt a declanşat o anchetă epidemiologică, iar în urma testării tuturor beneficiarilor şi angajaţilor a rezultat un număr de 44 cazuri pozitive, dintre care 43 beneficiari şi 1 asistent medical.

Astfel, s-a dispus carantinarea centrului pentru o perioada de 14 zile, începând de marţi, izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariaţi prezenţi în centru la declanşarea anchetei epidemiologice, internarea tuturor cazurilor pozitive în cele 2 unităţi sanitare de profil (Secţie COVID-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal).

De asemenea, s-a dispus restrângerea activităţii într-un pavilion pentru pacienţii şi personalul cu rezultat negativ, iar spaţiile rămase libere vor fi decontaminate miercuri.

„S-a mai dispus carantinarea la domiciliu a personalului care a intrat în contact direct cu cazuri confirmate, care a fost investigat, sub supravegherea medicilor de familie şi repetarea testării în ziua a VIII-a a tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu”, au mai arătat reprezentanţii Prefecturii Olt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici