Internări sistate la Institutul Inimii din Cluj, după ce 11 persoane au fost depistate cu COVID-19

Internările au fost sistate la Institul Inimii din Cluj-Napoca după înregistrarea, în ultima perioadă, a 11 cazuri de COVID-19, dintre care nouă pacienţi şi doi asistenţi medicali.

1700 afișări
Imaginea articolului Internări sistate la Institutul Inimii din Cluj, după ce 11 persoane au fost depistate cu COVID-19

Internări sunt sistate la Institutul Inimii din Cluj, după ce 11 persoane au fost depistate cu COVID-19

Managerul Institutului Inimii, Florin Crişan, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că urgenţele aduse de ambulenţe sunt redirecţionate spre Clinica de Cardiologie a Clinicii Medicale nr. 1.

Pacienţii care vin pe picioarele lor sau sunt aduşi de aparţinători la serviciul de urgenţe al institutului sunt consultaţi, dar nu rămân internaţi.

„S-a dispus sistarea internărilor şi a internărilor programate la Institutul Inimii. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID s-au oprit şi internările programate şi la chirurgia cardio-vasculară, singurul astfel de centru din regiunea noastră, dar urgenţele se tratează, fără internare însă. Urgenţa medicală se tratează şi au loc intervenţii chirugicale indiferent dacă vorbim de chirurgie sau cardiologie”, a spus Crişan.

Decizia de sistare a internărilor a fost luată de conducerea Institutului Inimii după confirmarea a 11 cazuri de COVID în ultima perioadă, dintre care 9 pacienţi şi 2 asistenţi medical.

Măsura va dura cel puţin 7 zile.

La institut sunt anchete epidemiologice în curs realizate de DSP Cluj .

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici