Marea Britanie a vaccinat anti-COVID toate persoanele de peste 50 de ani

  • Autorităţile din Marea Britanie anunţă succesul campaniei de vaccinare anti-COVID-19.
  • Toate persoanele din grupele prioritare de vaccinare au primit cel puţin o doză din serul anti-COVID-19, informează Reuters.
  • Marea Britanie este a doua ţară, după Israel, în care campania de vaccinare a decurs atât de rapid.
1251 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a vaccinat anti-COVID toate persoanele de peste 50 de ani

Oficialii britanici au declarat că toate persoanele din grupele prioritare de vaccinare au primit cel puţin o doză din serul anti-COVID-19. Printre aceştia se numără toţi englezii cu vârste de peste 50 de ani, persoanele vulnerabile cu boli cronice, precum şi angajaţii din sistemul medical, informează Reuters

Marea Britanie este a doua ţară, după Israel, în care campania de vaccinare a decurs atât de rapid. 

„Vom continua acum cu completarea rapelului şi cu progresele către obiectivul nostru de a oferi tuturor adulţilor un vaccin până la sfârşitul lunii iulie", a declarat premierul Boris Johnson într-o declaraţie.

Din cauza aprovizionării scăzute din luna aprilie, Marea Britanie a încetinit campania de vaccinare pentru a se asigura că persoanele din categoria de risc primesc rapelul. 

Pentru a suplini deficitul de vaccinuri, marţi se va lansa pe piaţă în Anglia serul anti-COVID-19 Moderna, după ce primele doze au fost administrate în Ţara Galilor săptămâna trecută. Oamenii cu vârsta de peste 40 de ani sunt următorii care vor putea fi vaccinaţi, a declarat biroul guvernamental, în aşteptarea confirmării de la oficialii vaccinului.

Succesul programului de vaccinare a scos ţara din lockdown luni. Magazinele, pub-urile şi restaurantele au fost redeschise, iar oamenii au sărbătorit în stradă până seara. 

Deşi optimist, Guvernul britanic rămâne prudent şi anunţă testări în masă în districtele Lambeth şi Wandsworth din sudul Londrei, pentru a detecta cazurile de infectare cu varianta de coronavirus depistată iniţial în Africa de Sud.

Au existat 74 de cazuri confirmate cu acest tip de coronavirus în cartierele respective şi există îngrijorarea că vaccinurile sunt mai puţin eficiente împotriva acesteia

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici