Noi reguli în penitenciare: ANP solicită triaj epidemiologic la intrarea la serviciu a poliţiştilor

  • Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a transmis, sâmbătă, că este interzisă interacţiunea dintre poliţiştii care intră în contact cu rudele deţinuţilor şi deţinuţi.
  • La intrarea în serviciu a poliţiştilor de penitenciar este făcut triaj epidemiologic.
527 afișări
Imaginea articolului Noi reguli în penitenciare: ANP solicită triaj epidemiologic la intrarea la serviciu a poliţiştilor

Triaj epidemiologic la intrarea la serviciu a poliţiştilor din penitenciare

Potrivit ANP, măsurile s-au luat având în vedere necesitatea aplicării, atât pentru persoanele aflate în detenţie, cât şi pentru personalul angajat, a unor măsuri adaptate modului de gestionare la nivel naţional a noului coronavirus.

„Poliţiştii de penitenciare care, în contextul atribuţiilor de serviciu, intră în contact cu persoane civile (ex: post control, cei care însoţesc aparţinătorii în cadrul sectorului vizită etc.), nu vor intra în contact şi cu persoanele private de libertate, interacţiunea acestora fiind interzisă. Totodată, la intrarea în serviciu a poliţiştilor de penitenciare, personalul medical al unităţilor va efectua triajul epidemiologic al acestora. În eventualitatea în care se identifică persoane care prezintă simptome gripale sau afecţiuni respiratorii acute, va fi informat, de îndată, directorul unităţii, pentru a dispune înlocuirea acestora din serviciu. Li se va recomanda, de asemenea, revenirea la domiciliu şi contactarea medicului curant”, arată ANP într-o informare de presă.

ANP a anunţat că a instituit măsuri şi la penitenciarele din ţară. De exemplu, la Penitenciarul Târgu-Jiu, ca urmare a primului caz de infectare confirmat în judeţul Gorj, au fost limitate activităţile cu deţinuţii în afara locurilor de deţinere şi acordarea recompenselor cu permisiunea de ieşire din penitenciar, astfel încât să se evite contactul cu persoanele din exterior.

Totodată, acordarea dreptului la vizită se realizează doar cu dispozitiv de separare. Pentru menţinerea legăturii cu mediul de suport, deţinuţilor li se permite accesul la telefoanele publice instalate in interiorul locurilor de deţinere, pe tot parcursul zilei, aceştia putând beneficia inclusiv de dreptul la comunicări on-line, transmite ANP.

În ceea ce priveşte prezentarea la instanţele de judecată în vederea îndeplinirii unor procedurilor judiciare, administraţiile locurilor de deţinere au posibilitatea să solicite audierea prin sistem video-conferinţă.

Din punctul de vedere al măsurilor igienico-sanitare ce se impun în astfel de situaţii, în mod constant, se efectuează dezinfectări atât în spaţiile şi locurile unde au acces persoane din afara locului de deţinere, cât şi în autospecialele de transport deţinuţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici