Noua tulpină de SARS-CoV-2 a ajuns şi pe insula portugheză Madeira. Persoanele la care a fost detectată

  • Noua variantă a coronavirusului a fost detectată şi pe insula portugheză Madeira.
  • Nouă tulpină a fost detectată la călătorii care au ajuns în Madeira din Regatul Unit.
  • Portugalia, ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori, a raportat 6.619 de decese şi un total de 394.573 de infectări.
1446 afișări
Imaginea articolului Noua tulpină de SARS-CoV-2 a ajuns şi pe insula portugheză Madeira. Persoanele la care a fost detectată
Noua variantă a coronavirusului a fost detectată şi pe insula portugheză Madeira, fiind primele cazuri de când a apărut în Marea Britanie, notează Reuters.
 
Într-o declaraţie făcută duminică, autoritatea regională de protecţie civilă a declarat că noua variantă a fost „detectată la călătorii care au ajuns în Madeira din Regatul Unit,” dar nu a specificat câte persoane au fost infectate sau când au fost găsite cazurile.
 
Această identificare a fost posibilă numai datorită muncii dezvoltate de centrul de screening de pe aeroportul internaţional din Madeira, care permite urmărirea, identificarea şi transmiterea cazurilor pozitive spre izolare atunci când sunt detectate,” potrivit autorităţilor portugheze. 
 
Portugalia, ţara cu puţin peste 10 milioane de locuitori, a raportat 6.619 de decese şi un total de 394.573 de infectări, în creştere cu 1.577 de cazuri în ziua de sâmbătă. 
 
Analiza timpurie a noii variante a arătat că nu îmbolnăveşte oamenii şi că simptomele nu au fost mai severe, dar se crede că este mai contagioasă decât alte variante care circulă în prezent.
 
Ca răspuns la noua variantă, la fel ca alte ţări ale Uniunii Europene, Portugalia a anunţat săptămâna trecută că închide frontierele pentru călătorii din Marea Britanie, cu excepţia celor deja înregistraţi ca rezidenţi şi cetăţeni portughezi care locuiesc în Regatul Unit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici