Nu te vaccinezi, nu ai telefon. Soluţia la care a apelat un stat pentru a-şi vaccina locuitorii

  • Un stat din Pakistan a decis să taie serviciile de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză vaccinarea.
  • Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.
  • Ameninţarea guvernului Punjab de a-i penaliza pe oamenii care refuză vaccinarea a fost aspră criticată.
1946 afișări
Imaginea articolului Nu te vaccinezi, nu ai telefon. Soluţia la care a apelat un stat pentru a-şi vaccina locuitorii

Nu te vaccinezi, nu ai telefon. Soluţia la care a apelat un stat pentru a-şi vaccina locuitorii

Islamabad, cea mai populată provincie din Pakistan, Punjab, a decis să combată ezitarea vaccinării COVID-19 a locuitorilor prin ameninţarea cu blocarea serviciului de telefonie mobilă oricărei persoane care refuză să se vaccineze, informează CBS News

Decizia a fost luată în urma unei şedinţe de săptămâna trecută, la iniţiativa dr. Yasmin Rashid, ministrul Sănătăţii al provinciei Islamabad. 

Rashid a spus că protejarea cetăţenilor împotriva coronavirusului este principala prioritate a guvernului şi „doar vaccinul poate pune capăt pandemiei Covid-19”. 

Guvernul provincial spera să vaccineze 420.000 de oameni pe zi.

În general, pakistanezii nu sunt bine informaţi cu privire la importanţa vaccinării împotriva Covid-19 şi mulţi sunt îngrijoraţi de efectele secundare experimentate de o mulţime de oameni care au fost vaccinaţi.

Ameninţarea guvernului de a-i penaliza pe oamenii care refuză vaccinarea a fost aspră criticată.

Oamenii care au avut obiecţii cu referire la iniţiativa dr. Yasmin Rashid se tem că aceasta ar putea, de fapt, să alimenteze neîncrederea în guvern şi în vaccinuri.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici