Oficial medical din Marea Britanie: Sunt o mulţime de dovezi liniştitoare care sugerează că nu există o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul AstraZeneca

  • Directorul medical adjunct al Angliei spune că sunt destule dovezi care arată cu nu există nicio legătură între vaccinul AstraZeneca şi tromboză.
  • OMS recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii - riscuri.
421 afișări
Imaginea articolului Oficial medical din Marea Britanie: Sunt o mulţime de dovezi liniştitoare care sugerează că nu există o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul AstraZeneca

Oficial medical din Marea Britanie: Sunt o mulţime de dovezi liniştitoare care sugerează că nu există o legătură între cheagurile de sânge şi vaccinul AstraZeneca

Sunt o mulţime de dovezi liniştitoare care sugerează că nu există un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge provocate de vaccinul AstraZeneca, a declarat directorul medical adjunct al Angliei, adăugând că se aşteaptă ca Agenţia Europeană a Medicamentului să ajungă la aceeaşi concluzie, relatează Reuters.
 
"În culise, se lucrează mult pentru a analiza dacă există un semnal în legătură cu ceea ce numim evenimente venoase tromboembolice - cheaguri," a declarat Jonathan Van-Tam miercuri.
 
„Şi acum există o mulţime de dovezi care apar şi care sunt liniştitoare că nu există un semnal general suplimentar sau un risc crescut. Şi mă aştept, fără a aduce atingere constatărilor lor absolute, să fie concluziile finale ale EMA şi MHRA (britanic) curs," a adăugat acesta.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat miercuri că încă evaluează riscurile, însă recomandă continuarea utilizării vaccinului AstraZeneca în baza raportului beneficii - riscuri.
 
„În acest moment, OMS consideră că beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile şi recomandă continuarea vaccinărilor", se arată într-un comunicat al OMS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici