OMS anunţă care sunt cele 11 ţări europene cu creşteri semnificative de Covid. Două dintre ele au graniţă cu România

59370 afișări
Imaginea articolului OMS anunţă care sunt cele 11 ţări europene cu creşteri semnificative de Covid. Două dintre ele au graniţă cu România
UPDATE: Suedia spune că OMS a interpretat complet greşit datele
 
Epidemiologul şef al Suediei, Anders Tegnell, a declarat, pentru presa locală, că Organizaţia Mondială a Sănătăţii a interpretat complet greşit datele atunci când a spus că trendul infectărilor este pe o pantă ascendentă periculoasă în Europa.
 
Specialistul suedez spune că numărul crescut de infectări din ultima vreme a fost înregistrat din cauza numărului mare de teste pe care ţările au început să le facă, adăugând că unele state se află abia la începutul epidemiei.
 
Pentru prima dată în ultimele luni, statele europene se confruntă cu o nouă creştere a infectărilor cu Covid-19, informează OMS.
 
30 de ţări au avut creşteri, iar în 11 dintre acestea, transmiterea accelerată a virusului a condus la creştere semnificativă.
 
Două dintre aceste 11 ţări au graniţă cu România, iar alte trei fac parte din fosta Iugoslavie. Acestea sunt: Suedia, Moldova, Ucraina, Macedonia de Nord, Albania, Bosnia-Herţegovina, Azerbaidjan, Kazahstan, Kârgâzstan, Armenia şi Kosovo.
 
Directorul regional al OMS, doctorul Hns Henri Kluge, spune că dacă acest val de creşteri nu va fi controlat de autorităţile fiecărei ţări, sistemele medicale vor ceda.
 
Peste 2.6 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 195.000 de decese au fost raportate în regiune europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.
 
Aproape 20.000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic.
 
"În ultima vreme, am vorbit mereu despre riscul izbucnirii numărului de cazuri noi din cauza relaxării măsurilor restrictive. În câteva ţări din Europa riscul a devenit o realitate. 30 de ţări au înregistrat creşteri în ultimele 2 săptămâni. În 11 dintre acestea, accelerarea transmiterii a condus la o creştere semnificativă, iar dacă nu va fi controlată, sistemele medicale vor ceda", a explicat doctorul Kluge, într-o cofnerintă de presă.
 
În ciuda avertizărilor pentru un al doilea val, Kluge a declarat că OMS se aşteaptă ca numărul cazurilor noi să se reducă treptat în majoritatea statelor, în timpul verii.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici