Originea coronavirusului, dezbătută în Senatul SUA. Laboratorul din Wuhan, arătat cu degetul de republicani

  • Originea COVID-19 e încă un mister, după mai bine de un an de pandemie.
  • Ipoteza potrivit căreia coronavirusul ar fi fost creat în laboratorul din Wuhan este încă dezbătută.
  • În luna martie, o echipă a OMS a realizat o anchetă legată de originea virusului.
696 afișări
Imaginea articolului Originea coronavirusului, dezbătută în Senatul SUA. Laboratorul din Wuhan, arătat cu degetul de republicani

Laboratorul din Wuhan, arătat cu degetul de republicani

Politicienii republicani din Comisia Senatului pentru Informaţii susţin că virusul SARS-CoV-2 a ieşit din laboratorul din Wuhan. Un raport văzut de Fox News arată că mai mulţi cercetători chinezi s-au îmbolnăvit şi au avut simptome asemănătoare cu ale gripei, iar armata este puternic implicată în conducerea laboratorului.
 
„Încă nu am avut specialişti care să intre în Institutul de Virusologie din Wuhan. De ce nu au lăsat pe nimeni să intre? Sunt numeroase dovezi că s-a lucrat cu virusul în acel laborator. Dacă acest laborator nu este sigur, dacă acest laborator nu este operat într-un mod care să asigure integritatea laboratorului, o să vedem din nou aşa ceva”, afirmă Mike Pompeo, fost secretar de Stat al SUA.
 
Republicanii cer guvernului să pună presiune pe China pentru a permite o anchetă completă şi credibilă. Asta ar ajuta la o reacţie mai bună pentru viitoarele pandemii.
 
În martie, o echipă a OMS a realizat o anchetă legată de originea virusului. Raportul final nu a oferit însă niciun răspuns. Cercetătorii nu au putut să facă legătura între oraşul Wuhan şi coronavirus şi nici nu şi-au dat seama cum a trecut virusul de la animal la om.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici