Virusul SARS-CoV-2, de origine animală sau creat în laborator? Associated Press: Concluziile echipei OMS, după vizita în Wuhan

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii se pregăteşte să publice raportul despre originea coronavirusului.
  • OMS, potrivit Associated Press: Coronavirusul s-a transmis de la liliac la om şi nu a fost creat în laborator.
  • 128 de milioane de oameni s-au infectat cu noul coronavirus.
4156 afișări
Imaginea articolului Virusul SARS-CoV-2, de origine animală sau creat în laborator? Associated Press: Concluziile echipei OMS, după vizita în Wuhan
Associated Press citează o parte din concluziile echipei OMS trimise în Wuhan, înainte ca raportul final să fie publicat. Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, coronavirusul care a dat peste cap viaţa întregii planete e de origine animală.
 
Această concluzie infirmă părerile conspiraţioniştilor care susţin că virusul e creat în laborator, unii dintre ei având un cuvânt greu de spus în lumea microbiologiei. 
 
Robert Redfield, fost director CDC, spune că  „nu este neobişnuit ca patogenii respiratori la care se lucrează în laborator să îi infecteze pe cei care lucrează acolo. În mod normal, un agent patogen trece de la animal la om şi durează o perioadă până când îşi dă seama cum să devină din ce în ce mai eficace în transmiterea de la om la om. Nu cred că are sens din punct de vedere biologic.”
 
Experţii au analizat în China patru scenarii, iar cel mai veridic spune că virusul a fost transmis de liliac. Acelaşi studiu arată că şi nurcile sau pisicile ar putea fi purtătoare de SARS-CoV-2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici