Pandemia Covid a lăsat orfani peste 5 milioane de copii

Cercetările efectuate de Imperial College din Londra şi publicate în The Lancet Child & Adolescent Health se bazează pe datele privind mortalitatea şi rata natalităţii din cauza Covid-19 în 20 de ţări.

207 afișări
Imaginea articolului Pandemia Covid a lăsat orfani peste 5 milioane de copii

Pandemia Covid a lăsat orfani 5 milioane de copii

Până la sfârşitul lunii octombrie, numărul copiilor şi adolescenţilor care pierduseră cel puţin un părinte sau un membru al familiei care îi îngrijea din cauza Covid depăşea deja de 5,2 milioane. Cifra reiese dintr-un studiu coordonat de Imperial College London şi publicat în The Lancet Child & Adolescent Health.

„Estimăm că pentru fiecare persoană care a murit din cauza pandemiei de Covid-19, un copil a rămas orfan sau a pierdut un îngrijitor”, a spus unul dintre autorii studiului, Susan Hillis.

Cercetarea s-a bazat pe datele privind mortalitatea şi rata natalităţii Covid în 20 de ţări. Rezultatele obţinute au fost apoi proiectate la scară globală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici