DOCUMENT  Raportul privind decesele COVID din România a fost publicat de Ministerul Sănătăţii

  • Ministerul Sănătăţii a publicat, vineri, raportul privind decesele COVID.
  • Anul trecut, în Corona forms s-au înregistrat 16.120 de decese.
  • În alerte.ms.ro au fost înregistrate 18.948 de decese.
3056 afișări
Imaginea articolului Raportul privind decesele COVID din România a fost publicat de Ministerul Sănătăţii

Raportul privind decesele COVID, publicat de Ministerul Sănătăţii

Conform raportului, în sistemul de supraveghere (Corona forms) s-au înregistrat 16.120 decese (în anul calendaristic 2020), iar în alerte.ms.ro. s-au inregistrat 18.948 decese.

Din datele raportate de spitale către INSP - Centrul Naţional de Statistică şi Informatică în Sănătate Publică, pentru anul 2020 s-au raport 26.106 decese, dintre care 227 decese cu diagnostic principal COVID-19 (1 %) şi 25.875 decese cu diagnostic secundar de COVID (99%).

Raportările au provenit de la 284 spitale.

„Remarcăm numărul extrem de redus de decese intra-spitaliceşti având drept diagnostic principal COVID-19 - 227 decese pentru anul 2020. Această situaţie relevă faptul că la nivelul tuturor unităţilor spitaliceşti, codificarea diagnosticului la extemare (principal şi secundar) pentru raportarea DRG, cel puţin pentru extemafii decedaţi, reflectă într-o măsură redusă situaţia reală a decesului de COVID. În opinia noastră, ar fi firesc ca diagnosticul la externare pentru pacientul decedat să fie concordant cu diagnosticul din certificatul constatator al decesului şi cu diagnosticul din sistemul de supraveghere în cazul COVID”, se arată în raport.

Raportul a fost publicat integral la cererea premierului Florin Cîţu, după ce ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a prezentat, joi, doar câteva date din acesta.

Decese COVID-19 România. Raport complet

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici