Răspândirea coronavirusului, inclusiv a noii tulpini SARS-CoV-2, e monitorizată atent de autorităţile europene. Recomandări ECDC

  • Nu ştim cât de mult s-a răspândit noua tulpină a coronavirusului în Europa.
  • Comisia Europeană le cere tuturor ţărilor membre UE să facă eforturi pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2.
  • În recomandările săptămânale ale ECDC sunt şi indicaţii pentru monitorizarea atentă a cazurilor suspecte de reinfectare.
476 afișări
Imaginea articolului Răspândirea coronavirusului, inclusiv a noii tulpini SARS-CoV-2, e monitorizată atent de autorităţile europene. Recomandări ECDC

Nu ştim cât de mult s-a răspândit noua tulpină a coronavirusului în Europa, dar Comisia Europeană le cere tuturor ţărilor membre ale Uniunii Europene să facă eforturi pentru a preveni răspândirea acestei forme a virusului. Cel mai important lucru este ca laboratoarele din fiecare ţară să analizeze şi să secvenţieze virusul, în urma testelor PCR. Pentru asta, ar trebui imediat identificaţi şi testaţi cei care ar fi putut contracta noua tulpină sau au istoric de călătorie în ţările în care aceasta a fost deja identificată. Sistemul de răspuns rapid al Uniunii Europene trebuie notificat urgent în cazul în care este identificată noua tulpină. Ar trebui să fie emise recomandări de evitare a călătoriilor care nu sunt esenţiale şi a activităţilor sociale.

În recomandările săptămânale ale Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor sunt şi indicaţii pentru monitorizarea atentă a cazurilor suspecte de reinfectare, precum şi a celor care nu au răspuns la tratamentele cu plasmă convalescentă sau anticorpi monoclonali. 

Odată cu începerea campaniei de vaccinare trebuie monitorizate atent şi persoanele care s-ar putea infecta după vaccinare. De la aceste cazuri, virusul trebuie izolat şi secvenţiat genetic şi antigenic. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici