Premierul Ludovic Orban cere creşterea numărului de poliţişti care patrulează în civil pentru a verifica respectarea regulilor sanitare

  • Premierul Ludovic Orban cere creşterea numărului de poliţişti care patrulează în civil pentru a verifica respectarea regulilor sanitare: „Ştim situaţii în care că se strigă şase la venirea lor în uniformă şi nu pot să surprindă situaţiile cum sunt ele în realitate”.
  • El a cerut şi operaţionalizarea numărului Telverde, „Să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au participare civică”.
289 afișări
Imaginea articolului Premierul Ludovic Orban cere creşterea numărului de poliţişti care patrulează în civil pentru a verifica respectarea regulilor sanitare

Premierul Ludovic Orban cere creşterea numărului de poliţişti care patrulează în civil pentru a verifica respectarea regulilor sanitare

„Vă solicit o mobilizare exemplară în bătălia contra răspândirii coronavirusului. (...) Recomand o creştere a efectivelor care opereză în civil. Ştim situaţii în care că se strigă şase la venirea lor în uniformă şi nu pot să surprindă situaţiile cum sunt ele în realitate”, a spus Ludovic Orban la înbceputul şedinţei de Guvern.

El a cerut şi operaţionalizarea numărului Telverde, „Să putem să direcţionăm controalele în funcţie de semnalele primite de la cei care au participare civică”.

„Mai sunt discuţii pe carantinări de localităţi. Aici scoatem focarele, că nu indică răspândirea în comunitate şi trebuie mers la analiză până la nivel de sat. De exemplu, să nu carantinăm o comună dacă numai un sat e afectat şi depăşeşte indicele respectiv. Să nu afectăm comunităţi locale unde nu există nivelul de răspândire. Creşteţi capacitatea de testare, numărul de paturi la ATI şi numărul de paturi pentru cazuri intermediare. Insistaţi pe anchetele epidemiologice. Comunicarea publică - trebuie să fim foarte limpezi, foarte clari”, a adăugat premierul.

Joi au fost înregistraţi 3.130 de pacienţi dianosticaţi în 24 de ore.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici