Restricţiile din această perioadă limitează opţiunile de vacanţă. Vezi ce destinaţii poţi alege

  • Numeroase ţări restricţionează într-un fel sau altul circulaţia românilor în această perioadă.
  • Destinaţiile exotice sunt printre preferatele românilor în vacanţa de iarnă.
  • Iubitorii de schi au opţiuni limitate în acest sezon.
793 afișări
Imaginea articolului Restricţiile din această perioadă limitează opţiunile de vacanţă. Vezi ce destinaţii poţi alege

Într-un 2020 plin de provocări, cererea pentru destinaţii exotice a explodat pe final de an.

Tot ce este deschis şi nu presupune restricţii la dus sau la întors, se vinde: de la Mexic şi Zanzibar, destinaţii care nu cer nici măcar prezentarea unui test negativ Covid-19, până la Maldive şi Dubai, care cer efectuarea unui astfel de test pentru a te primi pe teritoriul lor.

În Europa, opţiunile sunt limitate. Ţări precum Portugalia, Cipru sau Croaţia sunt pe "lista galbenă", astfel că o vacanţă în oricare dintre acestea îţi va aduce carantina la întoarcerea în România.

Turcia, o altă destinaţie preferată de români, a intrat recent pe "lista galbenă", astfel că şi o vacanţă în Ţara Semilunei te va plasa în carantină la întoarcerea în ţară.

Dacă eşti iubitor de schi, cel mai probabil vei alege pârtiile din România în acest sezon.

Cei care călătoresc din România în Austria sunt carantinaţi automat. Poţi să ieşi din izolare după cel puţin cinci zile, dacă faci un test Covid-19 pe banii tăi, al cărui rezultat trebuie să fie negativ. Când te vei întoarce în România, din nou carantină, Austria fiind inclusă pe listă "ţărilor galbene".

Pe aceeaşi listă apar şi Elveţia sau Bulgaria, alte destinaţii care, în mod normal, ar fi fost alese de numeroşi români în vacanţa de iarnă.

Dacă ai rude în Statele Unite care vor să vină acasă de sărbători, aceeaşi poveste: carantină în România, regulă valabilă de azi-noapte şi pentru cei ce vin din Marea Britanie, cu menţiunea că din seara asta vor fi suspendate şi zborurile către şi dinspre Regatul Unit.

Iar dacă Franţa şi Spania nu sunt incluse pe lista galbenă, ceea ce înseamnă că nu vei fi carantinat la sosirea în România, trebuie să ştii că odată ajuns acolo, nu vei avea prea multe de făcut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici