Şcolile private din Cluj nu mai rezistă şi au iniţiat o petiţie prin care cer să se redeschidă unităţile de învăţământ

  • Preşcolarii şi elevii din clasele primare nu se pot acomoda în online şi trebuie să meargă la şcoală, spune directorul unei şcoli
  • Nimeni nu se gândeşte la elevi, spun profesorii
  • De când a început pandemia, o şcoală privată din Cluj a înregistrat pierderi de peste jumătate de milion de euro
906 afișări
Imaginea articolului Şcolile private din Cluj nu mai rezistă şi au iniţiat o petiţie prin care cer să se redeschidă unităţile de învăţământ

Şcolile private din Cluj nu mai rezistă şi au iniţiat o petiţie prin care cer să se redeschidă unităţile de învăţământ

”De ce în alte ţări se poate şi la noi nu?”, întreabă şcolile private. Revoltaţi de situaţie, cei din şcolile private au semnat o petiţie prin care cer autorităţilor deschiderea şcolilor. Măcar preşcolarii şi clasele primare să poată funcţiona în regim normal, la fel cum funcţionează creşele şi afterschool-urile, spune Mariana Pop, directoarea unei şcoli private. Pandemia a afectat drastic unităţile de învăţământ din domeniul privat. Pentru ca părinţii să nu-şi retragă copiii de la şcoală, aceştia au scăzut taxele şi au fost nevoiţi să investească în măsuri de prevenire. O singură şcoală privată, din Cluj, care are peste 1.300 de elevi înscrişi, a pierdut în ultimele luni jumătate de milion de euro. Până conving autorităţile că focarele de infecţie nu sunt în şcoli, profesorii rămân singuri în clase şi predau online.

Mariana Pop, director şcoală privată: Nimeni nu se gândeşte la copil. Copiii au de suferit foarte mult pentru că nu sunt acum la şcoală, în special cei mici, care nu se pot adapta la platformele educaţionale. În ţările din Europa indiferent că numărul de incidenţă al bolii este mult mai mare, toate guvernele au decis să rămână şcoala deschisă. Nu este normal ca la noi, în momentul în care nu există boală sau nu există număr mare de îmbolnăviri în unităţile de învăţământ, să fie  închise aceste unităţi. Plus că părinţii sunt destul de afectaţi din punct de vedere economic pentru că trebuie să rămână cu copiii lor acasă, în special cu cei mici de grădiniţă şi ciclul primar.

Vladimir Pop, director executiv: Din cauza pandemiei, din martie până în august, am suferit nişte pierderi majore din cauza reducerilor de taxe alocate către părinţi. Plus toate investiţiile care au trebuit să fie făcute peste vară pentru a asigura măsurile de prevenire. Despre ce sumă vorbim? Cât a pierdut şcoala? Peste jumătate de milion de euro. Cât timp vom mai putea funcţiona în aceste condiţii, cu aceste reguli? Este greu de spus, dar câteva luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici