Tânăra însărcinată, cu coronavirus, din cauza căreia medicii de la maternitate s-au revoltat, întoarsă la infecţioase după consult

Tânăra însărcinată şi confirmată cu noul coronavirus, din cauza căreia s-au revoltat medicii de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi, a fost întoarsă la infecţioase după consult. Managerul maternităţii nu ştia că trebuie să primească bolnavi de coronavirus.

2602 afișări
Imaginea articolului Tânăra însărcinată, cu coronavirus, din cauza căreia medicii de la maternitate s-au revoltat, întoarsă la infecţioase după consult

O tânără însărcinată care nu a fost primită la maternitate pentru că are coronavirus, întoarsă la infecţioase după consult

Doina Iancu, medic la Maternitatea „Elena Doamna”, a declarat că tânăra nu are simptomele bolii, însă la Spitalul de Boli Infecţioase avea dureri, motiv pentru care a fost trimisă la „Elena Doamna”.

Sarcina are mai mult de 33 de săptămâni, fără probleme pentru copil sau mamă.

Doina Iancu spune că tânăra trebuia să ajungă totuşi la Maternitatea „Cuza Vodă”, pentru că miercuri era garda lor şi pentru că „Elena Doamna” nu primeşte gravide sub 34 de săptămâni.

Medicul spune că la maternitate există echipament de protecţie, însă „emoţiile sunt mari în momentul în care eşti pus în faţa faptului împlinit”.

Tânăra a fost consultată de doi ginecologi, iar după 2 ore a fost dusă înapoi la Spitalul de Boli Infecţioase.

Gabriel Martinescu, managerul Maternităţii „Elena Doamna”, a declarat, la rândul său, că protestul a avut loc din cauza neclarităţilor. Echipamente de protecţie există, spune managerul, însă medicii au estimat că pentru un pacient se folosesc cel puţin 60 de echipamente, astfel că ar putea să nu fie suficiente.

Mai mult, Martinescu spune că nu a primit official nicio decizie potrivit căreia Maternitatea „Elena Doamna” trebuie să preia gravide cu noul coronavirus.

Cadrele medicale de la Maternitatea „Elena Doamna” din Iaşi au protestat miercuri, după ce au aflat că o gravidă confirmată cu noul coronavirus a fost dusă la ei.

Potrivit unei decizii a Consiliului Judeţean Iaşi, maternitatea care tratează cazurile gravidelor cu noul coronavirus este Maternitatea „Elena Doamna”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici