Vaccinarea copiilor împarte Europa. Legătura dintre vaccinurile Pfizer şi Moderna şi cazurile de miocardită

  • Ţările din nord, în special Suedia şi Danemarca, se opun vaccinării celor mici.
  • Americanii şi israelienii susţin cu studii că raportul risc-beneficiu este în favoarea vaccinului.
  • S-a discutat şi despre cazurile de miocardită înregistrate ca reacţii adverse.
5486 afișări
Imaginea articolului Vaccinarea copiilor împarte Europa. Legătura dintre vaccinurile Pfizer şi Moderna şi cazurile de miocardită

Vaccinarea copiilor împarte Europa. Legătura din vaccinurile Pfizer şi Moderna şi cazurile de miocardită

Pe tema vaccinurilor la copii, EMA este împărţită, cu ţările scandinave, în special Danemarca şi Suedia, împotrivindu-se să dea undă verde antidotului pentru copiii cu vârste între 5 şi 11 ani deoarece, în opinia lor, raportul risc-beneficiu ar fi în dezavantajul vaccinului, din cauza incidenţei mai scăzute a bolii grave Covid în comparaţie cu cazurile foarte rare de reacţie adversă. Un punct de vedere infirmat de datele americane, cât şi de cele israeliene.

Pe 29 noiembrie, EMA, aşa cum a anunţat preşedintele AIFA, Giorgio Palù, se va reuni pentru a lua o decizie. Aprobarea, mai mult decât probabilă, a vaccinului pentru grupa de vârstă 5-11 ani va fi destinată să alimenteze discuţii şi controverse, întrucât „evaluarea raportului risc-beneficiu nu poate fi centrată doar pe cei mici, ci trebuie luată în considerare în raport cu reducerea pericolul pentru întreaga comunitate.

Se studiază miocardita foarte rară care a apărut după vaccinare, dar vorbim de 4-7 cazuri la 100.000”.

Miocardită la băieţi cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani

Comitetul de vaccinare al Centers for Disease Control and Prevention, CDC din SUA, a recunoscut o „probabilă asociere” între vaccinurile Pfizer şi Moderna şi cazurile de miocardită întâlnite la băieţi cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani, dar instituţia a mai remarcat că „beneficiile depăşesc riscurile”. Potrivit experţilor CDC, din milioanele de a doua doze, vaccinul ar provoca de fapt 70 de cazuri de miocardită, majoritatea minore, dar ar evita 5.700 de infecţii cu Covid, 215 spitalizări şi 2 decese.

Ministerul israelian al Sănătăţii, la rândul său, detectează doar 275 de cazuri de miocardită din 5.000.000 de persoane vaccinate. Din nou cu un raport risc-beneficiu în avantajul vaccinului.

Austria n-are dubii. La Viena u fost deschise ieri rezervările pentru vaccin pentru bebeluşi. 9.000 de programări s-au făcut în doar câteva ore. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici