Vaccinul anti COVID-19: UE avertizează că până în 2022 nu vom avea doze suficiente pentru toată Europa

  • Doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022 - surse Reuters
  • UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 şi negociază următoarea comandă
  • În cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene trăiesc aproximativ 450 de milioane de oameni
4598 afișări
Imaginea articolului Vaccinul anti COVID-19: UE avertizează că până în 2022 nu vom avea doze suficiente pentru toată Europa

FOTO: Profimedia

Oficialii UE au declarat, într-o şedinţă internă, că doar o parte din populaţia Uniunii Europene poate fi vaccinată împotriva coronavirusului până în 2022. De altfel, aceştia şi-au exprimat deja îngrijorarea cu privire la posibilul eşec al formulei sau la insuficienţa dozelor produse.

„Nu vor exista suficiente vaccinuri COVID-19 pentru întreaga populaţie până la finalul anului 2021", le-ar fi transmis luni diplomaţilor un oficial al Comisiei Europene, în timpul unei şedinţe cu uşile închise. O a doua sursă a confirmat informaţiile pentru Reuters, dar purtătorul de cuvânt al CE nu a oferit comentarii pe moment.

UE a rezervat peste un miliard de doze din viitorul vaccin anti COVID-19 dezvoltat de trei companii farmaceutice. În prezent, oficialii europeni negociază cu alte companii pre-comanda unui alt miliard de flacoane.

Comisia europeană a spus anterior că vaccinurile vor fi limitate „în etapele iniţiale”, fără a specifica şi cât durează această perioadă. 

Comisia a semnat deja un contract cu AstraZeneca şi continuă să discute acorduri similare cu alţi producători de vaccinuri (Johnson & Johnson, CureVac, Moderna şi BioNTech), cu care a încheiat discuţii exploratorii.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici