Scădere pe bursă a companiei Pfizer, după anunţul că nu este încă pregătită să furnizeze date despre vaccinului împotriva COVID-19

  • Producătorul de medicamente Pfizer a declarat marţi că nu este încă pregătit să lanseze date din studiul aflat în stadiul avansat al vaccinului COVID-19, dezvoltat împreună cu compania germană BioNTech .
  • Pfizer a spus, într-o prezentare, că autoritatea independentă care stabileşte dacă procesul a avut succes nu a efectuat încă o analiză intermediară de eficacitate.
  • Acţiunile Pfizer au scăzut la deschidere cu 1%, la 37,49 USD.
635 afișări
Imaginea articolului Scădere pe bursă a companiei Pfizer, după anunţul că nu este încă pregătită să furnizeze date despre vaccinului împotriva COVID-19

Scădere pe bursă a companiei Pfizer, după anunţul că nu este încă pregătită să furnizeze date despre vaccinului împotriva COVID-19

Producătorul de medicamente Pfizer a declarat marţi că nu este încă pregătit să lanseze date din studiul aflat în stadiul avansat al vaccinului COVID-19 pe care îl dezvoltă cu compania germană BioNTech, relatează Reuters.

Directorul executiv, Albert Bourla, a declarat anterior că Pfizer ar putea publica date despre vaccin încă din această lună.

Preşedintele american Donald Trump a declarat că un vaccin ar putea fi disponibil înainte de alegerile din 3 noiembrie, dar în ultimele săptămâni administraţia sa a revizuit predicţia spunând că un vaccin va fi gata anul acesta.

Pfizer speră să fie primul producător de medicamente din SUA care să dezvăluie date pozitive dintr-un studiu de fază târzie, înaintea rivalului Moderna. Pfizer şi BioNTech au lansat la sfârşitul lunii iulie un studiu cu 44.000 de voluntari din faza 3 a vaccinului.

Compania a mai spus că, dacă procesul va avea succes, va solicita autorităţile de reglementare din SUA autorizarea de urgenţă a vaccinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici