Valul patru îşi face simţită prezenţa. Secţia ATI plină: toţi pacienţii sunt nevaccinaţi

Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean Galaţi este plină cu pacienţi în stare gravă. Cel mai tânăr are 37 de ani şi nici un pacient nu a fost vaccinat anti-COVID 19, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.

8078 afișări
Imaginea articolului Valul patru îşi face simţită prezenţa. Secţia ATI plină: toţi pacienţii sunt nevaccinaţi

Valul patru îşi face simţită prezenţa. Secţia ATI plină: toţi pacienţii sunt nevaccinaţi

Secţia ATI COVID a Spitalului Judeţean Galaţi are nouă paturi, dar în interior mai pot fi aduse încă trei paturi. În prezent, secţia este plină, iar în interior sunt doar pacienţii nevaccinaţi.

„Toate cele 9 paturi din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare critică, care necesită fie incubaţie, fie ventilaţie non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienţi la etajul 1 la Secţia COVID care nu necesită internare în secţia ATI COVID. (…) În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va creşte, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem faţă tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi. Pacienţii în secţia ATI COVID sunt mai tineri. Cel mai tânăr are 37 de ani. Au mai puţine afecţiuni asociate comparativ cu pacienţii din celălalt val. De asemenea, toţi pacienţii sunt nevaccinaţi”, a declarat Violeta Sapira.

Potrivit autorităţilor, la Galaţi numărul de persoane infectate a crescut de şapte ori în comparaţie cu luna iulie.

„În doar şapte zile, luna aceasta, s-au înregistrat 178 de cazuri, ceea ce înseamnă jumătate din numărul total al lunii august. Comparativ cu luna iulie, sunt de şapte ori mai multe îmbolnăviri. În acest moment avem 14 paturi pentru adulţi la terapie intensivă pentru bolnavii COVID-19: 9 la Spitalul Judeţean şi 5 la maternitate. De asemenea, sunt şapte pentru copii la Spitalul de Pediatrie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Galaţi, Teodora Diaconiţa.

În ultimele zile a crescut foarte mult şi numărul de apeluri de la serviciul de ambulanţă.

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim, în general, de pacienţi care nu sunt foarte grav iniţial, dar care se agraveză pe parcursul spitalizării. Pacienţi cu o medie de vîrstă mai mică, 40-50 de ani. Apar şi vaccinaţi, care au făcut boala după vaccinare. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Ele sunt mai grave pentru că aceşti pacienţi sunt cei imunodeprimaţi, cu boli autoimune, deci cei cu risc. Ne aşteptăm la o creştere şi mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep şi şcolile cu prezenţă fizică. Secţiile de reaminare sunt pline, activitatea nostră a crescut foarte mult”, a explicat Mihai Polinschi, de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă.

În ultimele 24 de ore, la Galaţi au fost înregistrate 26 de persoane infectate şi un deces.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici