Veteranul britanic care a reuşit să strângă din donaţii caritabile 33 de milioane de euro pentru angajaţii din sistemul medical împlineşte 100 de ani

  • Marea Britanie îşi va sărbători veteranul din timpul celui de-al Doilea Război Mondial ajuns joi la 100 de ani
  • Bătrânul căpitan a inspirat ţara prin eforturile sale de a strânge fonduri pentru combaterea focarului de coronavirus din regat
  • Eforturile şi smerenia sa l-au propulsat către un statut legendar
487 afișări
Imaginea articolului Veteranul britanic care a reuşit să strângă din donaţii caritabile 33 de milioane de euro pentru angajaţii din sistemul medical împlineşte 100 de ani

Veteran britanic ajunge la 100 de ani în plină pandemie

Tom Moore a servit în armata britanică drept căpitan în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum bătrânul militar s-a angajat în ultima mare bătălie pe care Marea Britanie o poartă: lupta cu noul coronavirus. El a reuşit să strângă din donaţii caritabile 33 de milioane de euro pentru angajaţii din sistemul medical care îngrijesc pacienţii diagnosticaţi cu Covid-19.

Cea mai recentă misiune a căpitanului a început pe 6 aprilie, cu ţinta de a strânge 1.000 de lire sterline pentru Serviciul Naţional de Sănătate, în semn de mulţumire pentru tratamentul pe care l-a primit în timp ce suferea de cancer şi de un şold rupt. A solicitat sponsorizare online şi generozitatea publicului a depăşit cu mult aşteptările veteranului, care a primit milioane în câteva zile.

Căpitanul Moore a reuşit să strângă banii după ce a efectuat 100 de ture în propria grădină mare de 25 de metri. Îmbrăcat în costum cu decoraţii el a traversat curtea ajutat de cadrul său metalic pentru mers. Un militar din garda de onoare l-a însoţit în misiunea sa.

Un tren de mare viteză a fost denumit în onoarea sa iar serviciul poştal britanic a emis un mesaj pentru ziua lui de naştere pe toate scrisorile trimise săptămâna aceasta.

Avioanele forţelor aeriene regale, de obicei desfăşurate pentru evenimentele comemorative din cel de-al Doilea Război Mondial, vor zbura în onoarea sa joi, când îşi sărbătoreşte secolul.

Pensionarul din Yorkshire, nordul Angliei, a primit, peste 125.000 de felicitări din întreaga lume, suficiente pentru a umple sala vastă a şcolii nepotului său.

Prinţul William şi capitanul echipei de fotbal al Angliei, Harry Kane, s-au numărat printre cei care au trimis felicitări, precum şi mii de copii care i-au trimis desene.

Centenarul Moore a devenit o legendă vie şi este lăudat de guvern drept sursă de inspiraţie pentru ţară la un moment de criză profundă.

 

Sursa foto: profimedia

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici