2 octombrie 1187 - Ierusalimul este capturat de Saladin şi este ocupat de musulmani pentru încă şapte secole

Ierusalimul, oraşul sfânt pentru trei religii monoteiste, a fost scena unor lupte crâncene între creştini şi musulmani în timpul cruciadelor. În anul 1099, după un asediu de aproape o lună, cruciaţii occidentali au cucerit oraşul şi au masacrat locuitorii săi, indiferent de credinţă.

3600 afișări
Imaginea articolului 2 octombrie 1187 - Ierusalimul este capturat de Saladin şi este ocupat de musulmani pentru încă şapte secole

Public Domain

Pentru următorii 88 de ani, Ierusalimul a fost capitala Regatului Latin de Ierusalim, un stat creştin fondat de cruciaţi.

În anul 1187, sultanul Saladin, conducătorul musulman al Egiptului şi Siriei, a pornit o campanie militară pentru a recupera oraşul.

După ce a învins armata cruciată în Bătălia de la Hattin, Saladin a asediat Ierusalimul timp de 12 zile, din 20 septembrie. 

Pe 2 octombrie 1187, oraşul apărat de Balian, lordul de Ibelin, s-a predat lui Saladin, care a permis locuitorilor creştini să plece în schimbul unei răscumpărări.

Recucerirea Ierusalimului de către Saladin a fost un moment crucial în istoria cruciadelor şi a determinat declanşarea celei de-a treia cruciade, condusă de Richard Inimă de Leu, Filip al II-lea al Franţei şi Frederic Barbarossa, dar fără succes. Frederic al II-lea al Sfântului Imperiu Roman a reuşit să-l captureze temporar după negocieri. 

Ierusalimul a revenit sub stăpânirea musulmană după aproape un secol de dominaţie creştină, urmând încă şapte secole de ocupaţie musulmană (mameluci şi otomani), până când oraşul a intrat sub mandatul britanic, iar din 1948, a reintrat sub posesia evreiască după două milenii, devenind capitala recunoscută a Israelului din 2017 de către SUA. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici